Konferenca v Evropskem parlamentu razpravljala o razmerah na Bližnjem vzhodu

Evropski poslanec dr. Milan Zver je danes v Evropskem parlamentu gostil konferenco, namenjeno razpravi o trenutnih razmerah na Bližnjem vzhodu in iskanju rešitev za tamkajšnji konflikt. Dogodka se je udeležila tudi Marjam Rajavi, vodja iranskega opozicijskega gibanja. Konferenco, ki se je zgodila en teden po napadu na njegovega soorganizatorja Aleja Vidala Quadrasa, sta prvotno načrtovala skupaj.

 

Dr. Zver je izpostavil pomen razumevanja nevarnosti, ki jo predstavlja iranski režim za Bližnji vzhod in svet. Opozoril je na sistematično kršenje človekovih pravic v Iranu, širjenje ekstremizma in vlogo Irana v regionalnih vojnih konfliktih. Poudaril je nujnost, da mednarodna skupnost sprejme strožjo politiko do iranskega režima.

Konferenca je bila tudi priložnost za izkazovanje podpore Aleju Vidalu Quadrasu, ki je znan kot zagovornik demokratizacije v Iranu. Quadras se trenutno okreva po nedavnem terorističnem napadu v Madridu. Njegovo delo in prizadevanja so bila na konferenci in v Evropskem parlamentu visoko cenjena.