Kaznivo dejanje ropa v okolici Lenarta in poskus ropa v Mariboru

Pobegnil pred policijjo
Foto: Facebook

V zadnjih dneh so bili prebivalci Lormanja in Maribora priča alarmantnemu porastu kriminalnih dejanj, zlasti v obliki ropa. Lokalna policija je prejela več prijav, med katerimi sta dve dejanji zelo izstopali.

 

Včeraj, okoli 18.40, je policija prejela obvestilo o ropu v Lormanju. Po prvih informacijah je moški, visok okoli 170 cm in suhe postave, vstopil v poslovni prostor. Tam je, z uporabo orožja, od zaposlenih zahteval denar. Po uspešno izvedenem ropu je storilec pobegnil v smeri Polene.

Čeprav je ta incident sam po sebi zelo zaskrbljujoč, pa ni edini v seriji nedavnih ropov. Še isti dan, malo pred tem okoli 15.40, je policija prejela obvestilo o poskusu ropa na Pobrežju v Mariboru. Čeprav ta poskus ni bil uspešen, je zaskrbljenost med prebivalci še vedno visoka.

Policija je že opravila ogleda krajev obeh kaznivih dejanj in trenutno intenzivno zbirajo obvestila ter nadaljujejo s preiskavo obeh dogodkov. Storilcev še niso prijeli, vendar upajo, da bodo s pomočjo pričevanj in zbranih dokazov kmalu prišli do njih.

Pozivamo vse občane, da v primeru kakršnihkoli informacij ali sumljivih aktivnosti takoj obvestijo lokalno policijo. Prav tako svetujemo previdnost in pozornost pri vsakodnevnih opravkih.

Naša skupnost je močna in povezana. S skupnimi močmi in sodelovanjem lahko poskrbimo, da bodo naša mesta in naselja varna za vse prebivalce.

MR