KAJ PRINAŠA VIKEND?

Prihajajoči vikend v našem mestu prinaša širok spekter dogodkov, ki bodo zagotovo zadovoljili raznolike okuse in interese obiskovalcev. Program se začne že v petek, 8. decembra, s serijo zanimivih in interaktivnih aktivnosti.

 

V petek ob 9. uri v Špajzi modrosti se bo odvijala razprava “Kako naprej – ob kavi ali čaju?”, kjer bodo udeleženci imeli priložnost deliti svoje misli in ideje ob toplih napitkih. Popoldan bo prinesel ustvarjalno delavnico “S slikanjem krepimo odnose v družini”, prav tako v Špajzi modrosti ob 14. uri.

Miklošičeva ulica bo vse od 10. do 19. ure gostila “Božičkovo pisarno z Božičkovim nabiralnikom”, kjer se bodo otroci lahko srečali z Božičkom in mu predali svoja pisma. Pravljični vrtiljak in drsališče bosta na voljo od 15. do 20. ure, odvisno od vremenskih razmer. Spektakularen prihod Božička je napovedan ob 16.30 na Slovenskem trgu, sledijo pa animacije za otroke “Piki Poki” od 17. do 19. ure na Pravljičnem Mestnem trgu.

Kulturni navdušenci bodo lahko uživali v večernih filmskih predstavah v Mestnem kinu Ptuj, kot so “Medvedkov Božični Čudež”, “Je Kir Ke Riku?” in “Čuden način življenja”, ter se sprostili ob akustičnem večeru v Kavarni Evropa.

Sobota, 9. december, prinaša podobno razburljiv program z dodatkom vodenih ogledov po Galeriji mesta Ptuj in rovu pod Ptujskim gradom. Posebno doživetje bo družinska igra “Pobeg iz grajskega rova”. Glasbena Alkimija na Mestnem trgu ob 19. uri obljublja čaroben večer, medtem ko bo premiera “Bajke in povedi o Gorjancih” v Mestnem gledališču Ptuj ob 19.30 zagotovo navdušila ljubitelje gledališča.

Nedelja, 10. december, nadaljuje z Božičkovo pisarno in animacijami za otroke, ter ponuja edinstveno izkušnjo v “Pravljičnem gozdu Rdeča kapica” v Krčevini pri Vurberku.

Obsežen in raznolik program tega vikenda je idealna priložnost za preživljanje kakovostnega časa z družino in prijatelji, hkrati pa ponuja edinstvene priložnosti za uživanje v kulturnih, umetniških in zabavnih dogodkih, ki jih naše mesto ponuja. Ne pozabite preveriti celotnega sporeda Mestnega kina Ptuj in aktualnih razstav na spletni strani visitptuj.eu.

MR