KAJ PRINAŠA VIKEND?

Vikend v Ptuju je, kot vedno, obarvan z mnogimi dogodki, ki bodo navdušili obiskovalce vseh starosti. Zabava, kultura in kulinarični užitki – Ptuj ponuja vse to in še več!

 

V petek, 6. oktobra, začnemo dan s podpornimi skupinami v Špajzi modrosti. Družine so vabljene ob 9. uri na pogovor ob kavi ali čaju z naslovom “Kako naprej?”, medtem ko bodo mladostniki ob 13. uri razpravljali v skupini “Mladi za mlade”. Ljubitelji vina bodo lahko uživali v degustacijah v Vinoteki Kobal od 15. do 20. ure. Za filmofile pa Mestni kino Ptuj ponuja široko paleto filmov, med katerimi izstopajo “Tačke na patrulji: Silni film”, “Dancing Queen”, “Odpuljeni denar” in “Jesensko listje”.

Sobota, 7. oktobra, prinaša vrsto zanimivih dogodkov. Začnemo z otroško predstavo “Knjige velikanke” v Mestnem gledališču Ptuj. Aero klub Ptuj odpira svoja vrata in vabi na dan odprtih vrat. Ljubitelji zgodovine in kulture bodo navdušeni nad bobnarji na Ptujskem gradu in vodenim ogledom rova pod gradom. Mestni trg bo živel v ritmu “Odprte kuhne”, kjer bodo obiskovalci lahko okusili različne kulinarične dobrote. Seveda ne smemo pozabiti na filmske projekcije v Mestnem kinu Ptuj.

Nedelja, 8. oktobra, obljublja edinstveno izkušnjo s kostumiranim vodstvom “Na gradu je bilo življenje” na Ptujskem gradu. Vinogradniški muzej v Stari Preši bo gostil degustacijo vina, prav tako pa bo možna degustacija v Grajski vinski kleti. Mestni kino Ptuj pa bo ponovno postregel z izborom odličnih filmov.

Za več informacij o filmih obiščite spletno stran Mestnega kina Ptuj, aktualne razstave in druge ponudbe pa lahko preverite na visitptuj.eu. Želimo vam čudovit vikend v Ptuju!

MR