KAJ PRINAŠA VIKEND❓

V prihajajočem vikendu na Ptuj prinaša bogat program dogodkov za vse okuse. V petek, 10. novembra, se bo odvijala 44. razstava malih pasemskih živali v dvorani Campus Sava od 9. do 19. ure, hkrati pa bodo potekala tudi različna srečanja podpornih skupin za družine v Špajzi modrosti. Med drugimi aktivnostmi bodo na voljo še degustacije vin v Vinoteki Kobal, turistično vodenje z naslovom Zgodbe o vinu v TIC Ptuj, filmski večer v Mestnem kinu Ptuj ter akustični večer v Kavarni Evropa.

 

Sobota, 11. november, bo prinesla nadaljevanje razstave malih živali in številne dogodke v sklopu martinovanja na Ptuj, vključno z Martinovo tolkalsko delavnico in zabavo s skupino Orleki ter ognjenim showom na Mestni tržnici. Ptujski grad bo gostil voden ogled rova, ob 18. uri pa se bo odvijala Martinova vinska degustacija v temi. Mestni kino Ptuj bo nudil filmsko doživetje s filmi, kot so Mavka: Zaščitnica gozda, Marveli in Poslednji heroj. Poleg tega bo tudi Martinova pojedina v Dominikanskem samostanu ter akustični večer v Kavarni Evropa.

Nedelja, 12. november, bo ponudila še zadnjo priložnost za obisk razstave malih živali in druge dogodke, kot so brunch Martinova pojedina v Grand Hotelu Primus, zgodbe mestnega vrha v Vinogradniškem muzeju Stara Preša ter degustacije vina v grajski vinski kleti na Ptujskem gradu. Mestni kino Ptuj bo zaključil vikend z umetniškimi doživetji, vključno s filmi Milosti polni, Mavka: Zaščitnica gozda, Marveli, Poslednji heroj in Neskonnost v okviru Evropskega art kino dneva.

Poleg tega se bodo v različnih lokalih odvijala še martinovanja, degustacije in posebni meniji, ki bodo popestrili vzdušje v mestu. Več informacij o sporedu Mestnega kina Ptuj najdete na spletni strani Mestni kino Ptuj, aktualne razstave in ostalo ponudbo pa lahko spremljate na spletni strani visitptuj.eu.