KAJ PRINAŠA VIKEND❓

PETEK, 17. november

V petek, 17. novembra, se na Ptujčane in obiskovalce mesta obeta bogat in raznolik program. Zjutraj ob 9. uri bo v Špajzi modrosti potekala podporna skupina za družine z naslovom “KAKO NAPREJ – OB KAVI ALI ČAJU?”. Ob 14. uri bo ista lokacija gostila še eno podporno skupino za družine, tokrat z naslovom “S SLIKANJEM KREPIMO ODNOSE V DRUŽINI”.

Ob 15. uri se bo dogajanje preselilo v Gimnazijo Ptuj, kjer bo potekal artist talk FORSALE v sklopu 22. festivala Drugajanje. Vinoteka Kobal pa bo med 15. in 20. uro gostila ljubitelje vina na degustacijah.

Popoldne bo namenjeno družinskim aktivnostim s projekcijo animiranega filma “TROLI 3” ob 16.30 v Mestnem kinu Ptuj. Ob 18. uri bo ista lokacija gostila predavanje z naslovom “LEPI FANT”, kjer bodo osveščali o problematiki drog. Ob 19. uri pa bo Fürstova hiša gostila godbeno selekcijo z naslovom “ŽILOREZ”.

Za ljubitelje literarne-glasbene umetnosti bo ob 19. uri v Kavarni Evropa potekal “AKUSTIČNI VEČER” s Katjušo in Nino Kosovel. Vrhunec petkovih dogodkov pa bo ob 20. uri, ko se bo v Mestnem kinu predvajal otvoritveni film Ljubljanskega mednarodnega filmskega festivala LIFFe 2023 z naslovom “VARUHI FORMULE”.

SOBOTA, 18. november

Sobota prinaša še več pestrega dogajanja. Ob 10. uri se lahko odpravite na Ptujki grad, kjer bodo potekale delavnice za družine v okviru “MUZEJSKEGA VIKENDA: URA TEČE, NIČ NE REČE”. Ob 11. uri bo v Galeriji Luna voden ogled po razstavi umetnika Bogdana Čobala.

Sredi dneva, ob 14. uri, pa vas vabimo na voden ogled rova pod Ptujskim gradom. Popoldanski čas bo v znamenju glasbe, saj se bo ob 15. uri v Gimnaziji Ptuj odvijalo “REGIJSKO TEKMOVANJE ODRASLIH PEVSKIH ZASEDB 2023”. Vinoteka Kobal bo tudi v soboto od 15. do 20. ure odprta za degustacije vin.

Ob 16. uri se bodo ljubitelji glasbe zbrali v Narodnem domu Ptuj na “SLAVNOSTNEM KONCERTU PEVSKE SKUPINE STEZICE”. Mestni kino Ptuj bo ob 17. uri gostil “KINOSKOP: ŠEPET METULJA” s posebnim obiskom filmske ekipe.

Za ljubitelje potopisnih zgodb bo ob 18. uri v prostorih KPŠ na Jadranski ulici potekal “POTOPISNI VEČER: PROSTOVOLJSTVO V GAMBIJI – EVA PETROVIČ & ZALA VOGRINEC”. Vrhunec sobotnega večera pa bo ob 20. uri v Mestnem kinu Ptuj z drugo projekcijo filma “VARUHI FORMULE”.

NEDELJA, 19. november

Nedeljski zaključek vikenda bo prav tako pester. Ob 16.30 se bo v Mestnem kinu Ptuj predvajal animirani film “TROLI 3”. Ob 18. uri sledi še ena projekcija filma z naslovom “ŠEPET METULJA”. Za ljubitelje akcije pa bo ob 20. uri v Mestnem kinu še ena priložnost za ogled filma “VARUHI FORMULE”.

Za vse dodatne informacije in celoten spored Mestnega kina Ptuj obiščite njihovo uradno spletno stran, medtem ko aktualne razstave in ostalo ponudbo najdete na prvi strani portala visitptuj.eu.

MR