Izmenjava sporočil med Janševim kabinetom in Brusljem! Zanimiv potek!

Ali je predsednica parlamentarne skupine Sophie In t'Veld zavajala?

Na Planet TV so objavili potek izmenjave sporočil med Janševim kabinetom in Brusljem, ki postavlja Sophie In t’Veldovo v čudno luč

Kot poroča Planet TV, izmenjava sporočil med premierjevim kabinetom in Evropskim parlamentom kaže, da je komisija pravočasno dobila videoposnetek iz premierjevega kabineta.

Predsednik vlade Janez Janša je med petkovo razpravo o Sloveniji prekinil povezavo in vodji skupine Sophie in ‘t Veld očital cenzuro. Namreč niso hoteli predvajati videja, ki ga je poslal kabinet predsednika vlade, kot kaže dovolj zgodaj, so poročali na Planet TV.

Ali je predsednica parlamentarne skupine Sophie In t’Veld zavajala?

Sophie In t’Veld je povedala: “Dejali ste, da boste predvajali video, ki smo pa ga na žalost prejeli v zadnjem trenutku. Samo nekaj trenutkov pred začetkov seje.”

In t’Veldova trdi, da so video dobili tik pred sejo in da niso morali pravočasno pripraviti na predvajanje. Ampak kot se je pozneje izkazalo, temu ni bilo tako.

Slovenski premier je uvodoma povedal: “Upamo tudi, da bo časa za nastope in pojasnila dovolj in da pri tem ne bo cenzure. Obžalujem, da smo dobili v zadnjih urah nekaj opozoril v tem smislu, da morate vi osebno odobriti, kar bomo mi pokazali tukaj kot video.”

V oddaji Planet 18 na Planet TV so povedali, da so se v premierjevem kabinetu pri načrtovanju oprli na interni zaznamek našega veleposlanika v Bruslju Iztoka Jarca. Ta je po pogovoru neposredno z vodjo skupine prenesel njeno potrditev, da bodo omogočili tudi grafično predstavitev.

Jarc še sporočil v Ljubljano, da je In t’Veldova opozorila, da so razprave časovno omejene. Janša in minister za kulturo Vasko Simoniti bi imela tako možnost uvodne predstavitve, ki ne bi bila daljša od deset do petnajst minut. Sledijo vprašanja članov delovne skupine. Če bo želja po grafični predstavitvi bodo to tudi omogočili, je sporočil Jarc.

Toda na razpravi si je In t’Veldova premislila: “Ne vem natančno, kaj je v tem videu, ampak prejeli smo ga v zadnjem trenutku.”

Janša ji je nato odgovoril, da so pred tremi urami poslali ta video. Prepričan je bil, da so službe Evropskega parlamenta dovolj dobro plačane, da v tem času pripravijo ta kratek video za projekcijo.

Izmenjava sporočil med Brusljem in Ljubljano

In t’Veldova mu je nato odgovorila: “Ampak ne moremo ga predvajati v tem trenutku, kajti tolmači tega videoposnetka ne bodo tolmačili. Videoposnetek nam je bil poslan tik pred sejo in bili smo izjemno prožni. Skušali smo vam ustreči.”

Časovni potek pred sejo

V oddaji Planet 18 na Planet TV so objavili, da je ob 13:58, skoraj uro in pol pred Janševim zagovorom uslužbenec iz oddelka za podporo informacijskih tehnologij Evropskega parlamenta v kabinet vlade poslal sporočilo.

“Vse je pripravljeno. Držimo pesti, da bo sistem deloval.”

Pred samim začetkom Janševega vklopa v razpravo ga ob 15:18 iz Ljubljane še enkrat eksplicitno vprašajo, ali je s posnetkom vse tako, kot mora biti.

Odgovor iz Bruslja je: “Da”.

Iz kabineta nato še posebej opozorijo, da naj se ta zavrti po premierjevem uvodnem nagovoru.

Sledi…..

Vir: siol.net

Preberite še:

Dobili smo ga tudi mi! Slovenski sev!

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Česa se boji skupina Evropskega Parlamenta?
Ali so obljube tranzicijske levice za prestope v njihove vrste prazne?

 

MR