Jeruzalem Slovenija znova prejel prestižno priznanje: “Najbolj trajnostna in zelena destinacija na svetu”

Jeruzalem v Sloveniji se je ponovno izkazal na mednarodnem prizorišču, saj je že drugo leto zapored prejel prestižno priznanje za najbolj trajnostno in zeleno destinacijo na svetu v okviru programa 𝗧𝗢𝗣 𝟭𝟬𝟬 𝘀𝘁𝗼𝗿𝗶𝗲𝘀 𝟮𝟬𝟮𝟯. 🌎💚

 

Slavnostna podelitev je potekala v estonskem Talinu, kjer so organizatorji poudarili unikatnost in prizadevanje destinacije Jeruzalem za ohranjanje naravnih virov, spodbujanje trajnostnega turizma in ohranjanje kulturne dediščine. To priznanje je dokaz, da je Slovenija v svetovnem merilu prepoznana kot vodilna v zelenem in trajnostnem turizmu.

“Biti prepoznan kot vodilna zelena destinacija na svetu dva leta zapored je neverjeten dosežek. To je rezultat trdega dela, predanosti in strasti vseh vpletenih. Ponosni smo, da lahko pokažemo svetu lepote Jeruzalema in kako resno jemljemo trajnost,” je povedal predstavnik destinacije.

Slovenija je v preteklih letih postavila trdne temelje za trajnostni turizem, Jeruzalem pa je postal simbol teh prizadevanj. Zelene pobude, ohranjanje narave in kulture ter povezovanje lokalnih skupnosti so ključni elementi, ki so pripomogli k temu prestižnemu priznanju.

Ta dosežek ne pomeni le priznanja za Jeruzalem, temveč tudi za celotno Slovenijo in njeno predanost trajnostnemu razvoju in turizmu. V prihodnjih letih lahko pričakujemo še več inovativnih rešitev in prizadevanj na tem področju, saj Slovenija nadaljuje svojo pot kot globalni zeleni vzor.

MR