Je lendavski župan zlorabil občinsko FB stran in občinski denar za promocijo Pirc Musarjeve?

Župan Občine Lendava Janez Magyar je bil na volitvah v Državni zbor RS izvoljen za poslanca, zato je sredi maja vodenje občine prevzel podžupan Ivan Koncut, ki bo do nastopa mandata novoizvoljenega župana opravljal funkcijo župana. Na prihajajočih volitvah bo kandidiral tudi sam kot kandidat stranke SD. Kar verjetno pojasni tudi to, da je včeraj gostil predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar – in za njeno promocijo uporabil celo FB stran občine. Poraja pa se tudi vprašanje, ali je župan stroške “visokega” obiska pokril z občinskim denarjem.
 
Podžupan, ki je trenutno opravlja funkcijo župana Lendave, je včeraj gostil predsedniško kandidatko Natašo Pirc Musar in njenega soproga Aleša Musarja. Ivan Koncut se bo sicer kot kandidat stranke SD za župansko mesto potegoval na prihajočih volitvah. Obisk so promovirali na FB strani občine, kar pomeni zlorabo komunikacijskih kanalov občine. Seveda je obenem tudi možno, da gre za zlorabo občinskih sredstev. Vsi se še spomnimo lanskoletnega medijskega kravala z Aleksandro Pivec. Se bo pri Pirc Musarjevi zgodba ponovila? Po informacijah naših lokalnih virov so nad objavo na FB strani občine zgroženi  tudi mnogi občani.
 
Na Koncuta smo naslovili vprašanje, na čigave stroške je bila pogostitev ter kdo je Pirc Musarjevi plačal obisk Vinariuma  – iz objave na Facebooku je namreč razvidno, da je obiskala stolp in zipline Vinarium. Ali je Pirc Musarjeva zbrala dovolj poguma za spust po jeklenici, sicer ni znano. Cena vstopnice za stolp sicer znaša 7 evrov, spust pa stane 18 evrov. Pri celotni ekipi (za mizo je videti osem ljudi) to kar nekaj nanese, sploh pa če prištejemo še pogostitev. Je župan stroške pokril z občinskim denarjem? Odgovore bomo objavili takoj, ko jih dobimo, so zapisali na demokracija.si
 

 
Vir: demokracija.si
 
Preberite še:

Lokalne volitve v Kidričevem

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Število ilegalnih prehodov meje se veča. Kako bo ukrepala vlada?

Poskus umora poslanca Branka Grimsa

 
TS