Janša opozarja na usodna leta za Evropo in razgradnjo vrednot

Včeraj je na tradicionalnem srečanju SDS Gorenja vas – Poljane v Poljanski dolini opozicijski vodja Janez Janša nagovoril člane in simpatizerje stranke. Poudaril je pomen prihajajočih evropskih volitev in nevarnost razgradnje zahodnih vrednot.

 

V govoru je Janša izpostavil, da bodo naslednje evropske volitve kritične za smer, v katero bo šla Evropa v prihodnje. Opomnil je, da je Evropski parlament ključen dejavnik v oblikovanju politične slike celine.

“Udeležba na teh volitvah je pomembnejša, kot se nam Slovencem zdi,” je izpostavil Janša.

Opozoril je tudi na različne težave, s katerimi se sooča Slovenija, med drugim demografske izzive in ukinitve urada za demografijo, ki je bil ustanovljen za naslavljanje upadajočega števila rojstev v državi. Janša je kritiziral sedanjo vlado, češ da je neuspešna pri obravnavanju te problematike.

Obenem je izrazil zaskrbljenost glede družbenih vrednot, poudaril pomen 10 božjih zapovedi kot temelja zahodne civilizacije in kritiziral vlado zaradi tega, kar je opisal kot razgradnjo teh vrednot.

Ob koncu je vodja opozicije kritiziral tudi sedanjo vlado zaradi tega, kar vidi kot pomanjkanje spoštovanja do krščanskih vrednot v Sloveniji, pri čemer je omenil več primerov, ki so po njegovem mnenju znaki nestrpnosti do kristjanov.

Opozoril je na nujnost spopadanja z demografskimi izzivi, ki jih država trenutno doživlja, in kritiziral vlado zaradi njene politike na tem področju.

MR