Janez Janša predlaga sporazum za sodelovanje

S strani Kabineta predsednika vlade Janeza Janše so vsem predsednikom in predsednicama parlamentarnih strank, torej LMŠ, SD, SMC, Levica, NSI, SAB, DeSUS, SNS in poslancema narodnih skupnosti posredovali predlog sporazuma političnih strank in predstavnikov narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije o sodelovanju pri oblikovanju odgovorov na temeljne razvojne izzive v obdobju 2021–2022.

 

Politične stranke in predstavnika narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije bi omenjeni sporazum sklenile, zavedajoč se:

  • da je Republika Slovenija pred eno najzahtevnejših nalog – oblikovanja izhodne strategije iz časa epidemije, za kar ima na razpolago znatna sredstva EU;
  • da je pred nami pomembno obdobje predsedovanja Svetu EU v času poteka konference o prihodnosti Evrope;
  • da je nujno treba izpeljati nekatere sistemske reforme, ki so potrebne za ohranjanje in krepitev konkurenčnosti kot pogojem za  večjo blaginjo Republike Slovenije in so v skupnem interesu vseh državljank in državljanov in vseh parlamentarnih strank v Sloveniji.

Politične stranke in predstavnika narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije bi s podpisom sporazuma izrazile voljo in namero, da navedene naloge in cilje sooblikujejo skupaj, ne glede na to, ali so posamezne politične stranke v koaliciji ali opoziciji. Politične stranke in predstavnika narodnosti v Državnem zboru Republike Slovenije, bi s tem namenom sprejeli tudi pravila o vplivu in odgovornosti.

Celoten predlog sporazuma, ki je bil poslan predsednikom in predsednicama parlamentarnih strank in poslancema narodnosti pošiljamo v priloženi priponki.

V sledeči povezavi je objavljen celoten predlog Sporazuma….

Sporazum

Preberite še:

Nasilna smrt 76-letnice v okolici Slovenske Bistrice

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Izrečene laži v parlamentu tekom nezaupnice
Poostren nadzor na smučiščih! Kdo ne potrebuje negativnega testa?

 

MR