Izvoljeni še pred volitvami

V Spodnjem Podravju in okolici že sedaj izvoljenih več deset županov.

Kar županov se ne rabi bati za rezultat na lokalnih volitvah saj so že zdaj praktično izvoljeni v nov županski mandat – nimajo namreč nobenega protikandidata.

V nov mandat so tako iz Podravja že izvoljeni: dva kandidata SLS (Milan Rešič iz Benedikta, Branko Ledinek iz občine Rače-Fram), dva kandidata SDS (dr. Vlasta Krmelj iz Selnice ob Dravi in dr. Peter Škrlec iz Svetega Jurij v Slovenskih Goricah) in dva kandidata NSi (Mirko Cvetko iz Svetega Tomaža in Slavko Pravdič iz Zavrča). Neposredno je izvoljenih tudi osem kandidatov, ki kandidirajo s podpisi volivcev:, in sicer Marjan Žmavc (Cerkvenjak v Slovenskih Goricah), Mitja Horvat (Duplek), Tamara Šnofl (Kungota), mag. Janez Kramberger (Lenart), mag. Sebastian Toplak (Podlehnik), Stanislav Greifoner (Starše), Darja Vudler Berlak (Sveti Andraž v Slovenskih Goricah) in Anton Butolen (Žetale).

Ob občinah, kjer so župani »že izvoljeni«, drugega kroga zagotovo ne bo dodatno v osmih občinah, saj se bosta v prvem krogu pomerila zgolj dva kandidata.  Tak primer je v občinah Cirkulane, Hajdina, Hoče-Slivnica, Kidričevo, Markovci, Ormož, Sveta Ana in Videm pri Ptuju.

Preberite še:

Kakšna je resnica glede RTV?

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Vlada naj preneha z manipulacijami v škodo starejših

Brezglavo zapravljanje državnega-našega denarja

 

MR