Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec in državni sekretar Aleš Mihelič sta bila na delovnem obisku v Občini Ormož in Občini Videm.

 

Minister Vrtovec se je na sestanku z župani občin Ormož, Ptuj, Markovci, Gorišnica, Zavrč, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž zavzel za čim hitrejši začetek gradnje cestne povezave Ptuj – Ormož.

“Potrebujemo kvalitetno cestno infrastrukturo, če želimo skladen regionalni razvoj in enakomeren ter celosten razvoj podeželskih območij. Z vodstvom družbe Dars smo se na sestanku dogovorili, da bo ob tem, ko pridobiva gradbeno dovoljenje, začel tudi z razpisnim postopkom za začetek gradnje etape Ormož – Markovci. Želim si, da bi v kratkem lahko začeli z gradnjo”, je dejal minister Vrtovec.

Vrtovec v Spodnjem Podravju
Vrtovec v Spodnjem Podravju. Foto: Twitter

Minister je dejal, da bi lahko, če ne bo pritožb, prvi dve etapi hitre ceste Ormož-Ptuj začeli graditi v začetku prihodnjega leta, ob tem pa bodo vzporedno tekli postopki za razpise za preostali del ceste.

 

Dokumentacija za prvi etapi bo pripravljena v dveh mesecih. O drugi etapi so se župani in minister strinjali, da naj bi obvoznica pri Ptuju tekla po južni strani, kar pomeni skozi občino Videm, ker je to ceneje in hitreje.

Minister se je sestal tudi z županjama in župani občin Videm, Podlehnik, Zavrč, Majšperk, Cirkulane, Kidričevo in Žetale, kjer se je seznanil s stanjem infrastrukture in razvojnimi priložnostmi občin. “Z občinami vodimo konstruktiven dialog z željo po zagotovitvi čim boljše primarne infrastrukture”, je ob robu sestanka dejal minister Jernej Vrtovec.

Preberite še:

Streljanje v Ormožu

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Predrzna tatvina na Ptuju

Trije novi ventilatorji v SB Ptuj

 

MR