Iz Policijske Uprave Maribor nam sporočajo, da je v petek, 22. 5. 2020 prišlo do streljanja na območju Policijske postaje Ormož.

Tisti  večer  so se trije moški pripeljali na dvorišče stanovanjske hiše na območju  PP Ormož,  kjer  so z resno grožnjo in z uporabo strelnega orožja poskušali  doseči,  da bi tam stanujoči oškodovanec, v svojo škodo odstopil od  prijave zoper nekdanjega delodajalca, ki jo je podal na Finančni upravi Republike Slovenije. Z namenom izsiljevanja, zastraševanja in prisiljenja k storitvi  oz. opustitvi drugega dejanja, so osumljeni ogrozili življenje in telo tam  stanujočih,  saj  je  eden  izmed osumljencev s strelnim orožjem nameril  in  najmanj  dvakrat  ustrelil  neposredno  v stanovanjsko hišo, v katero se je tik pred tem zatekla oškodovančeva žena.

V  času  streljanja  so  se v hiši nahajali trije oškodovanci, in sicer dve odrasli  osebi  in otrok,  nihče pa pri tem ni utrpel telesnih poškodb. Po dejanju  so osumljeni zbežali iz kraja dejanja in bili izsledeni na območju Maribora,  kjer  jim  je  bila odvzeta prostost in odrejeno pridržanje. Vsi osumljeni  so  bili 24. 5. 2020 s kazensko ovadbo privedeni na zaslišanje k dežurnemu  preiskovalnemu  sodniku  Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper
vse  odredil  pripor.  Utemeljeno  so  osumljeni storitve kaznivega dejanja izsiljevanja  po členu  213/III-I Kazenskega zakonika (KZ-1) v zvezi s 34. členom  istega zakonika in kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

Za kaznivo dejanje izsiljevanja po členu 213/III-I (KZ-1) je zagrožena kazen zapora od enega do osmih let, enaka kazen pa je zagrožena za kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti po členu 314/II (KZ-1).

Serijski tat iz Ptuja

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Ali ga prepoznate?

MR