Na spletni strani SB Ptuj so sporočili, da sp s pomočjo donatorjev prišli do treh novih medicinskih ventilatorjev.

Splošni bolnišnici Ptuj sta Perutnina Ptuj, d.o.o. in PD RM VUK, d.o.o. s finančno donacijo pristopila na pomoč pri nabavi treh medicinskih ventilatorjev.

S pomočjo donatorjev so v Splošni bolnišnici Ptuj v času epidemije koronavirusa kupili tri prenosne ventilatorje.

Ventilatorje bodo v bolnišnici tudi izven izrednih razmer koristno uporabljali pri zdravljenju
različnih stanj kjer je potrebno delovanje umetnih pljuč. Z dodatnimi tremi ventilatorji bo tovrstna pomoč bolnikom v večjem številu kot doslej, hkrati bodo še bolje pripravljeni na morebiten drugi val epidemije ali podobne dogodke v prihodnosti.

Perutnina Ptuj je bolnišnici donirala finančna sredstva v višini 17.300 € za nakup dveh prenosnih medicinskih ventilatorjev z dodatno opremo, od podjetja PD RM VUK pa je bolnišnica prejela znesek v višini 8.650 € za nakup enega prenosnega medicinskega ventilatorja.

Naprave bodo bolnišnici Ptuj pripomogle pri nadgradnji dejavnosti, izboljšani oskrbi bolnikov in s tem koristi za javno zdravje ter predvsem v bodoče lajšale dihanje in reševale življenja pacientov.

Ali je ventilatorjev dovolj?

Teodor Pevec je 16. aprila, ko so imeli na voljo 4 ventilatorje za spletni portal ptujinfo.com povedal, da bi lahko zdravili do 20 COVID-19 bolnikov. Sedaj sporočajo, da predhodno število ventilatorjev ne bi zadoščalo za obvladovanje bolezni COVID – 19.

Naj spomnimo, da so zaposleni SB Ptuj 21. aprila izrazili nestrinjanje nad preselitvijo 40 varovancev Doma starejših iz Ljutomera.

A je sedaj SB Ptuj primerno opremljena za zdravljenje bolnikov s COVID-19? Pozitivno pri tem je, da nas epidemija ne ogroža več toliko kot pred mesecem dni.

Preberite še:

Bolnišnica Ptuj NE BO postala COVID-19 bolnišnica

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

Na Ptuj premestili 40 okuženih s COVID-19

Ali bodo na Ptuj premestili 40 pozitivnih oseb s COVID-19?

Bolnišnica Ptuj dobila 2 ventilatorja