Golobova vlada zopet dokazuje, da je vlada petkovega politkolesarjata

Predstavniki iniciative Glas ljudstva so na sestanku s predsednikom vlade Robertom Golobom spomnili na zaveze, ki so jih koalicijske stranke podale volivcem. Govorili so o zdravstvenem sistemu, reformi političnega in volilnega sistema ter o urgentni depolitizaciji RTV Slovenija, so sporočili na novinarski konferenci po sestanku, so zapisali na demokracij.si

“Jenull je dokazano kršil zakone in vladne odloke. Dobil tudi položnico državnega odvetništva RS! Kdo bo po stopnji delinkventnosti naslednji gost na Gregorčičevi? Ličina? Tisti nasilnik, ki je na Trgu republike pretepal policiste,” je komentiral poslanec Dejan Kaloh.

Jenull napovedal vstop v volilno kompanijo lokalnih volitev

“Nevladne organizacije bodo radikalno zagovarjale svoja stališča, politika pa bo jasno iskala kompromise,” je dejal predstavnik iniciative Jaša Jenull. Bistveno se mu zdi, da se najboljše možne rešitve najdejo preko dialoga. Za jesen napovedujejo okrepljeno delovanje na področju opazovanja uresničevanja podanih zavez ter spodbujanja k udeležbi na volitvah. Na lokalnih volitvah bodo volivce spodbujali k informiranim odločitvam glede kandidatov, na predsedniških pa bodo vzpostavili spletno orodje Volitvomat, ki bo volivcem pomagal pri izbiri kandidatov za predsednika republike.

“Pripravljeni smo na vročo politično jesen, ko bomo naše delo še okrepili,” je napovedala Tea Jarc, ki je poudarila, da jim je Robert Golob zagotovil, da bo vlada še naprej delala v smeri uresničevanja zavez, ki so bile podane civilni družbi so zapisali na demokracija.si

 

 

 

 

 

 

Golobova vlada torej zopet dokazuje, da je vlada petkovega politkolesarjata. Najprej Nika Kovač s svojim 8. marcem,  sedaj še Glas ljudstva. Je to normalno, da se predstavniki izvršilne veje oblasti dobivajo s skrajno levimi NVO-ji, ki jih izročajo svoje “zahteve”? Medtem ko ni opaziti, da bi tudi vsi ostali državljani lahko dostavljali svoje zahteve. Kaj šele pisali zakone. Spomnimo, vrhovni sodnik Jan Zobec je vdor civilne družbe v oblastne sfere opisal kot razkroj civilne družbe, njeno ugrabitev in zlorabo, so zapisali na demokracija.si.

“Če neke nevladne organizacije vlagajo zakone, pišejo zakone, sodelujejo v zakonodajnem postopku, potem to ne samo da ni civilna družba, ampak to ni več predstavniška demokracija; kdo je te nevladne organizacije izvolil, kje imajo predstavniški mandat?” je izpostavil ter poudaril, da ni sprejemljivo, da civilne družbe sodelujejo v zakonodajnem postopku.

Naša država ima veliko večje probleme, kot je lista želja nevladnikov

Če se premier že dobiva z nevladnimi organizacijami, bi bilo bolj na mestu, da bi se dobival s humanitarni organizacijami, pa na primer z gasilci in konec koncev lahko tudi s cerkvijo.

“Preden bi sprejel Jašo Jenulla, bi se lahko dobil tudi z upokojenci – skratka, za pričakovati bi bilo, da bodo politični nevladniki na bolj zadnjem mestu,” je poudaril politični analitik Miran Videtič in dodal, da ima naša država veliko večje probleme, kot je ta lista želja nevladnikov, ki so se včeraj oglasili pri Golobu.

Je pa dejstvo, da so se odnosi med dotičnimi nevladniki in Golobom stkali že pred volitvami in verjetno je to nadaljevanje tega. Za osvežitev spomina: Iniciativo Glas ljudstva združuje več kot 100 civilnodružbenih organizacij ter več tisoč posameznic in posameznikov z vseh družbenih področij in iz celotne Slovenije – tako imajo zapisano na spletni strani. V sklopu iniciative so najprej oblikovali 138 zahtev, ki so razdeljene v 11 različnih vsebinskih sklopov, in jih predali vsem političnim strankam. Koalicijske stranke so se zavezale 122 zahtevam, na včerajšnjem sestanku pa so želeli preveriti, kako se bodo uresničevale.

Na sestanku s predsednikom vlade je bil tudi predstavnik iniciative Dušan Keber, ki je ocenil, da je vlada vsaj v koalicijski pogodbi naredila pomembne korake v smeri bistvenega povečanja financiranja zdravstva, ukinitve dopolnilnega zavarovanja, ukinitvi dela zdravnikov hkrati v javnem in zasebnem sektorju ter končnega cilja skrajševanja čakalnih dob. Ta ocena sicer nima nobene veze z realnostjo, saj v praksi niso uresničili nič od zapisanega – kar je v določenih primerih, kot je podeljevanje koncesij, sicer pozitivno so zapisali na demokracija.si

Vir: demokracija.si

 

Preberite še:

Strokovnjak za energetiko mag. Leon Valenčič opozarja, da Golob obljublja nemogoče

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Luka ni več najbolj priljubljeno ime, to je ime, ki ga je izpodrinilo iz vrha lestvice.

Prihaja recesija? Kje smo z evropsko minimalno plačo?

TS