Golob & Gaber na pariškem vikendu: odgovornost ali razsipnost?

Slika je simbolična ij je produkt AI orodja za izdelavo slik.

Poslanec Andrej Kosi je javno postavil vprašanja o potencialnih nepravilnostih v zvezi z obiskom pariške humanitarne konference, ki se je spremenila v “podaljšan vikend” za predsednika Vlade Republike Slovenije, dr. Roberta Goloba, in njegovo partnerico Tino Gaber. To vprašanje je še posebej pereče, ker se poraja dvom o financiranju potovanja.

 

Kosi je izrazil dvom, če je bilo potovanje v Pariz in nazaj opravljeno z redno letalsko linijo, kot trdi vlada. Poleg tega je izpostavil neodgovorjena vprašanja glede dodatnih stroškov, kot so “dve podaljšani nočitvi” v Parizu.

V svojem pisnem poslanskem vprašanju poslanec Kosi zahteva podrobne informacije o datumih potovanja, letalskih vozovnicah, sklepu vlade o udeležbi na konferenci, trajanju konference, prisotnosti in aranžmaju varovanja, stroških udeležbe in financiranju dodatnih stroškov bivanja v Parizu.

To poslansko vprašanje odpira pomembno razpravo o preglednosti in odgovornosti uporabe javnih sredstev, še posebej v kontekstu mednarodnih delegacij, ki naj bi promovirale slovenske interese. Odziv vlade na ta vprašanja bo ključen za razumevanje, kako se ravna z državnimi financami in kako se zagotavlja transparentnost pri mednarodnih obiskih najvišjih predstavnikov države.

MR