Evropski poslanec dr. Zver ob srečanju z iransko opozicijo: ‘Zahod mora podpreti demokratične sile proti iranskemu režimu

V Parizu je prišlo do pomembnega sestanka med evropskim poslancem dr. Milanom Zverom in vodjo iranske opozicije, Maryam Rajavi. Ob tem srečanju je dr. Zver poudaril nujnost analize stanja na Bližnjem vzhodu, kjer Iran deluje kot glavni destabilizator in največji sponzor terorizma.

 

Po srečanju je dr. Zver kritično ocenil odločitev ameriškega predsednika Joeja Bidna, da sprosti 6 milijard dolarjev, ki so bili prej zamrznjeni. Po mnenju dr. Zvera je to dejanje samo še podžgalo ogenj brutalnemu iranskemu režimu. “Namesto da bi Zahod krepil pritisk, so ZDA s to potezo dodale zagon brutalnemu režimu,” je dejal.

Za dr. Zvera je ključnega pomena podpora iranski opoziciji s strani Zahoda, saj je to po njegovem mnenju edini način za zagotavljanje miru na Bližnjem vzhodu. “Če se hočemo izogniti jedrskim in terorističnim grožnjam, mora Zahod izdatno podpreti iransko opozicijo, ki je jasno zavezana demokraciji,” je zakljucil dr. Zver.