Dve hudi prometni nesreči na Ptuju in v Lačni gori zahtevali hude poškodbe

Ptuj, Slovenija – Včeraj popoldne, okoli 17. ure, je na Ptuju prišlo do hude prometne nesreče s telesnimi poškodbami, v kateri so bili udeleženi trije vozniki. Nesrečo je povzročila 30-letna voznica osebnega avtomobila, ki je z vozilom trčila v zadnji del motornega kolesa, ki ga je vozil 63-letni motorist iz okolice Šentilja. Motorist je po trčenju padel in se hudo telesno poškodoval, odpeljan je bil v Splošno bolnišnico Ptuj. Zdravniki so potrdili, da ni v življenjski nevarnosti. Policija bo proti povzročiteljici nesreče podala kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja.

 

Lačna gora, Oplotnica – Le nekaj ur pozneje, malo pred 20. uro, je v Lačni gori v občini Oplotnica prišlo do še ene resne prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena 63-letni pešec in 63-letni voznik traktorja, oba domačina. Nesreča se je zgodila, ko je pešec nenadoma stopil na sredino cestišča, ravno ko je mimo pripeljal traktor. Traktorist ni uspel pravočasno ustaviti in je pešca povozil. Poškodovani pešec je bil hitro prepeljan v UKC Maribor, kjer so ugotovili, da je v življenjski nevarnosti. Policija bo zoper pešca uvedla hitri postopek zaradi kršitve cestnoprometnih predpisov.

Te nesreče ponovno poudarjajo pomembnost previdnosti in upoštevanja cestnoprometnih predpisov za vse udeležence v prometu.

MR