Dr. Milan Zver: Prizadevanja za varno in mirno prihodnost v EU

Evropski poslanec dr. Milan Zver je v svojem najnovejšem video prispevku podrobno opisal svoje delo v Evropskem parlamentu v letu 2023. V svojem nagovoru je izpostavil več ključnih tem in stališč, ki jih je obravnaval v tem letu.

 

Dr. Zver je izrazil zaskrbljenost glede nedavnih sprememb v ustavnih Pogodbah EU, ki bi lahko zmanjšale vpliv manjših držav, kot je Slovenija, ter poudaril pomen sposobnih voditeljev in odprave dvojnih meril v Evropski uniji. Prav tako je izrazil nezadovoljstvo nad delom Evropske komisije, posebej v zvezi s transparentnostjo in vladavino prava.

Poudaril je tudi pomen samooskrbe in varnosti v EU, obsojajoč nekatere politike, ki ogrožajo prehransko varnost. V zvezi s tem je omenil svojo zahtevo Evropski komisiji za dokumentacijo o projektu kanalizacijskega sistema C0, ki ogroža vir pitne vode za Ljubljano.

Dr. Zver je nadalje izpostavil problem nelegalnih migracij in vloge nevladnih organizacij pri tihotapljenju migrantov, zahtevajoč seznam organizacij, ki prejemajo evropska sredstva in sodelujejo v takšnih operacijah.

Za zaključek je poudaril svoje prizadevanje za mlade v Evropi, zlasti preko programa Erasmus+, ter svojo podporo tradicionalnim družinam kot odgovor na demografsko krizo v Evropi.

Dr. Zver je ob koncu svojega nagovora zaželel blagoslovljen Božič, ponosno praznovanje Dneva samostojnosti in enotnosti ter srečno novo leto 2024. Celoten video prispevek je na voljo za ogled na ustreznih platformah in TUKAJ.

MR