Dobrodelni dogodek Ptujcajt

Ptujski glasbeniki skupine Infected s prijatelji, glasbeniki in ostalimi prostovoljci v torek, 30. julija na Slovenskem trgu pripravljajo “Ptujcajt” – humanitarni dogodek za ptujske gasilce, na katerem ne bo manjkalo glasbe, ustvarjalnosti, solidarnosti in dobre volje.

Na oder Slovenskega trga, “dnevne sobe” Ptuja, so povabili domače ustvarjalce, ki bodo s svojim programom pričarali prav poseben vseptujski večer. Na Slovenski trg pa pridejo tudi gasilci. Z dobrodelnim koncertom bodo zbirali sredstva in jih podarili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Ptuj.

 

Dogodek na pobudo ptujske glasbene skupine Infected

Julija je Ptuj kar trikrat prizadelo močno neurje. Še posebej hudo je bilo v nedeljo, 7. junija, ko so škodo utrpeli mnogi Ptujčani, med njimi pa tudi mladi glasbeniki skupine Infected, ki so ostali brez vadbenega prostora. »Prav vsi smo utrpeli škodo, vsak svojo in tudi kot skupnost, zato je čas, da stopimo skupaj. Kot sočutni in solidarni ljudje, kot Ptujčani. Združimo moči in skupaj pomagajmo,« so v povabilo na torkov dogodek zapisali člani skupine Infected v imenu mladinske iniciative.

Skupina Infected; foto: arhiv Infected

»Gasilci so v neurju prvi priskočili na pomoč in preprečili katastrofo. Še več dni so odpravljali nastalo škodo, pokrivali strehe, črpali vodo, odstranjevali polomljena drevesa in pomagali, kjer so lahko. Zdaj želimo mi pomagati njim. Z dobrodelnim koncertom, kjer bomo zbirali sredstva in jih podarili PGD Ptuj. Vemo, da jim pridejo še kako prav,” so še poudarili mladi glasbeniki.

Koncert v stilu Live Aid

Osrednji del prireditve bo koncert v stilu Live Aid, na njem se bodo zasedbi Infected pridružili Amo, Anomalo, Herbalist in Lamberjack. Priključili so se tudi vinarji in gostinci z Murkove, Prešernove in Slovenskega trga, podporo pa so jim izkazali še umetniki Tjaša Čuš, Dušan Fišer in Tomaž Plavec, Pokrajinski muzej Ptuj-Ormož, DPD Svoboda Ptuj, Petovio LXIX, Klub ptujskih študentov, OuiChef, Agencija DAMN, Društvo CET Platforma in še številni domači podjetniki, društva in zavodi.

Delavnice za otroke, srečelov in nastop gasilcev s predstavitvijo opreme

Skupina Infected želi z mladinsko iniciativo povezati mesto v solidarnosti do someščanov, ki so doživeli najhujše in tako prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta Ptuj. S Ptujcajtom želijo prispevati svoj kamenček v mozaik obsežne sanacije mesta Ptuj.

Želimo si, da bi zbrali čim več sredstev in jih podarili domačim gasilcem, ki jih bodo izkoristili za nakup ali popravilo opreme, poškodovane v katerem od neurij, ter sredstev, ki jih pri svojem delu potrebujejo,” je povedala Taja Islamovič iz skupine Infected.

Ptujski gasilci pri odpravljanju posledic odkrite strehe na enem od ptujskih blokov. Foto: Marko Vindiš

V  popoldanskem času bodo potekale otroške delavnice in srečelov z bogatim nagradnim skladom, ki so ga napolnili domači podjetniki in podporniki dogodka. Vrhunec druženja pa bo prihod gasilcev in predstavitev njihove opreme. Obiskovalci bodo med dogodkom lahko prispevali sredstva poljubne višine na označenih mestih ali s sodelovanjem v srečelovu. Svoj delež bodo od prodane hrane in pijače prispevali tudi gostinci, honorarjem pa so se v namen dobrodelnosti odrekli tudi nastopajoči in vsi sodelavci dogodka Ptujcajt.

Foto: arhiv Infected, Marko Vindiš