DOBRODELNE ZAPESTNICE UPANJA ZA NAKUP MATERIALA NA POPLAVLJENIH OBMOČJIH

Zapestnice upanja so skupni projekt društva Humanitarček in akademske slikarke Eve Ketiš. Sredstva bodo namenjena za nakupa materiala za obnovo na območjih, ki so jih prizadele poplave. Naročila bodo možna od 10. okrobra dalje.

 

“Izbor materiala (gline) ima v projektu pomembno simbolno vrednost, saj glina s svojimi lastnostmi že tisočletja simbolizira prenovo, nove začetke. Obenem pa s svojimi lastnostmi kaže vse razsežnosti narave. Vsaka glinena zapestnica je unikatno, ročno delo. Žgana je na 1230 stopinj, kar ji podari neuničljivo trdnost.

SIMBOLIKA:

Vsaka zapestnica nosi simbol drevesa življenja. Mlado drevo začne svoje življenje s plitvimi koreninami, ki se sčasoma krepijo in segajo vse globlje. Tudi veje so na začetku majhne in se počasi raztezajo proti nebu, segajo proti soncu. Tako kot drevo raste, se tudi človek počasi krepi in sega k novim znanjem in življenjskim izkušnjam.

Drevo življenja nas opominja, da nismo »otoki«, temveč smo globoko povezani s svetom okrog nas, ta pa nam omogoča našo rast, napredek in razvoj. Obenem pa drevo življenja simbolizira tudi ponovno rojstvo. Jeseni drevesa izgubijo liste in prične se nekajmesečna hibernacija. Toda spomladi drevo požene nove poganjke in liste ter je »ponovno rojeno«, tako nas spominja na nove začetke, pozitivno energijo, zdravje in svetlo prihodnost.

Ena barva – ena regija

Na voljo so različne barve zapestnic, ki simbolizirajo posamezno poplavljeno regijo. Izbrana barva oz. regija je v celoti prejemnica sredstev, zbranih z nakupom zapestnice.

Poraba sredstev:

Cena zapestnice je 22 €, kar je minimalna cena, ki je potrebna za obnovo enega poplavljenega kvadratnega metra. Sredstva so v celoti namenjena za NAKUP MATERIALA za obnovo.

Razdelitev materiala:

Razdelitev materiala je obratno sorazmerna s samim socialnim statusom, prejemniki materiala so ovrednoteni glede na popis škode v sistemu Ajda, splošno socialno stanje, predhodne humanitarne prejemke.”

Zaloga bo do neke mere omejena. oz kot pravi Eva Prepeva: “delamo, dokler ne pademo”.

Zapestnice so V CELOTI DOBRODELNE, več o projektu pa najdete na spodnji povezavi:

ZAPESTNICE UPANJA

MR