Vlada RS Slovenije je pred kratkim časom potrdila 16 primerov okužbe s koronavirusom.

koronavirus
Okuženih 16 ljudi v Sloveniji Foto: Twitter

Predsednik vlade in minister za zdravje, ki opravljata tekoče posle, Marjan Šarec in Aleš Šabeder, direktorica NIJZ-ja Nina Pirnat ter poveljnik Civilne zaščite Srečko Šestan bodo ob 17. uri dali izjavo o aktualnem stanju v zvezi z novim koronavirusom.

Posebni ukrepi v domovih za starejše

koronavirus
Prepoved obiskov v domovih za starejše. Foto: Twitter

Starejši prebivalci so najbolj ogrožena skupina popuklacije pri okužbah s koronavirusom, zato Vlada RS priporoča vsem domovom za starejše sprejetje ukrepov popolne prepovedi obiskov, kot so to storile v bolnišnice in zdravstveni domovi.

Preverite pri domu za ostarele, katerega želite obiskati in pozivamo vas, da le to storite s posebno pozornostjo in previdnostjo.

Zdravstveno osebje širom celotne Slovenije opozarja na problematiko šibkega zdravstvenega sistema, posebej v kriznih situacijah kot je ta, zato moramo za varnost pred okužbo poskrbeti sami.

Lažne novice

V zadnjih dnevih po izbruhu koronavirusa v Sloveniji smo priča širitvi velike količine lažnih informacij in novic, z namenom povzročitve nepotrebne panike in tudi dodatnega zaslužka. Vedno preverite vir novic. V Sloveniji so pristojni za obveščanje javnosti glede koronavirusa samo Vlada RS, Ministrstvo za zdravje in NIJZ. Na našem portalu redno spremljamo tiskovne konference in izjave za javnost oseb in inštitucij, ki so relevante in katerih vir je moč preveriti. Pri nas nikoli ne boste naleteli na novico kot je recimo tale:

Anonimni bralec nam je poslal sporočilo: “Dva odkrita primera koronavirusa na Potrčevi cesti na Ptuju”

ali pa:

Bralka našega portala, ki želi biti anonmna nam sporoča: “Moj sosed, blizu gasilskega doma ravno prišel iz Italije in okužil celotno PGD in svojo družino”

Spremljajte nas v prihodnje, kjer vam bomo postregli sveže novice takoj po 17:00, ko bodo znane najnovejše informacije v zvezi s koronavirusom.