NK Maribor je na domačem terenu doživel nov poraz, tokrat proti Bravu (1:2). Olimpija ima tokrat možnost, da jim uide ponovno na +7 točk prednosti. Darko Milanič je prevzel odgovornost za slab začetek spomladanskega dela lige in Zlatku Zahoviču ponudil svoj odstop.

Darko Milanič je z Mariborom dosegel vse kar se je doseči dalo, letos pa je spomladanski del prve slovenske nogometne lige pričel zelo slabo, saj je na petih tekmah osvojil zgolj pet točk in mu tako grozi padec na četrto mesto, namesto da bi se boril z Olimpijo, ki tudi ne blesti v formi, za prvo mesto in naslov prvenstva.

“Izredno ponosen sem na to, kaj sem s tem klubom doživel. Doživel sem izredno veliko lepega. Za to situacijo se čutim odgovornega, niti slučajno pa ne krivega.”
Darko Milanič

Viole so pustile svoj pečat

Po prejetem prvem golu po enajstmetrovki za Bravo, so navijači NK Maribora, Viole, pričeli zapuščati stadion in bojkotirati tekmo. V 34. minuti so se vrnili in izobesili transparent z napisom “Da boste lažje igrali, smo za vas nekaj zbrali,” in metali na igrišče ponarejene bankovce za 500€. Igralce so pozivali naj si pridejo po premije.

Po tekmi so viole čakale pred stadion na razočarane mariborske nogometaše. Zmerjali so jih z žaljivkami in obtožbami, med njimi pa ni manjkalo niti grozečih sporočil.

Od številnih negativnih in strah vzbujajočih sporočilih, pa je en nogometaš požel celo aplavz. To je bil bivši nogometaš NK Maribor in trenutni nogometaš Bravo Martin Kramarič Ali je bil aplavz iskren ali zgolj izraz sarkazma pa sami presodite.