Danes šokantna novica iz Ormoža: 47-letni voznik mopeda prevažal otroka v doma narejenem priklopniku!

Policija
Foto: Facebook

V okviru poostrenega nadzora cestnega prometa, ki ga izvajajo policisti PU Maribor, so se osredotočili na uporabo varnostnih pasov in ustreznih zadrževalnih sistemov pri prevozu otrok. Vendar pa so bili policisti danes zjutraj priča neobičajnemu prizoru pred enim izmed vrtcev v Ormožu. 47-letni moški je na moped priklopil doma izdelan priklopnik, v katerem je prevažal otroka. Policisti so takoj ustavili voznika, mu izdali plačilni nalog in prepovedali nadaljnjo vožnjo.

 

Namen poostrenega nadzora je povečati uporabo varnostnih pasov in zadrževalnih sistemov pri prevozu otrok, da bi zmanjšali negativne posledice morebitnih prometnih nesreč. Prav tako želijo s tem nadzorom vplivati na voznike lahkih motornih vozil, kot so e-skiroji, ki so postali priljubljeni in s tem povečujejo tveganje za prometne nesreče.

Policisti opozarjajo na pomembnost pravilne privezanosti z varnostnim pasom, saj ta v primeru trka občutno zmanjša posledice za potnike. V povezavi s tem voznikom in potnikom svetujejo dosledno spoštovanje cestno-prometnih predpisov. Voznikom lahkih motornih vozil pa svetujejo uporabo zaščitnih kolesarskih čelad in upoštevanje vseh prometnih pravil.

Ta dogodek je opomin, kako pomembno je, da kot vozniki in potniki dosledno upoštevamo vse varnostne ukrepe na cesti, da bi zagotovili varnost sebe in drugih udeležencev v prometu.