Bogat kulturni vikend na Ptuju: Od degustacij vina do filmskih projekcij

V prihajajočem vikendu Ptuj obljublja pravo kulturno poslastico. Program, ki je bil danes objavljen na spletni strani Kabineta županje, prinaša dogodke za vse generacije.

 

V petek, obiskovalce čaka zanimiv dan, začenši s podporno skupino za družine v Špajzi modrosti, sledi pa mladinska filmska delavnica v AV studiu Gimnazije Ptuj in vrsta drugih zanimivih dogodkov. Ljubitelji vina se bodo lahko razvajali z degustacijami v Vinoteki Kobal, medtem ko bodo filmofili uživali v Mestnem kinu Ptuj z različnimi filmskimi projekcijami. Večer bo začinjen z akustičnim večerom v Kavarni Evropa.

Sobota prinaša muzejski vikend v Ptujskem gradu s posebnim programom za družine, voden ogled rova pod gradom in dobrodelni koncert kitarskega orkestra. Akustični večer se bo ponovil v Kavarni Evropa, ljubitelji glasbe pa se bodo lahko podali tudi na koncert Amire Medunjanin kvarteta.

V nedeljo, obiskovalci lahko začnejo dan z oktoberfest brunchom v Grand hotelu Primus. Tisti, ki se ne morejo naveličati vina, bodo uživali v degustacijah v Vinogradniškem muzeju in Grajski vinski kleti. Seveda pa ne bo manjkalo filmskih projekcij v Mestnem kinu Ptuj.

Za podrobnejše informacije o filmskem sporedu obiščite spletno stran Mestnega kina Ptuj, medtem ko je celoten vikend program dostopen na visitptuj.eu.

Z veseljem pričakujemo vikend in vabljeni, da se nam pridružite na enem ali več dogodkih na Ptuju.