Bobnarji na Ptuju

14. maja so Ptujski grad, natančneje turnirski prostor, “zavzeli” bobnarji in nam pričarali edinstven dogodek v edinstvenem ambientu.

 

Dogodek je bil v znamenju dobrodelnosti, saj je idejni vodja Marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson, v sodelovanju z Avtohišo Furman in Toyoto Slovenija pomagal Mateju, ki je na Ptuju tudi zabobnal, pridobiti sredstva za nujno potreben kombi.

Koncert je otvorila ptujska rock zasedba Hudobni Volk, katere član je Mihael Toš, ki je dogodek pripeljal na Ptuj in ki obeležuje 30-letnico delovanja, nato pa je s skupino The Rocktors v živo zaigralo blizu 50 bobnarjev vseh generacij iz celotne Slovenije skupaj z gosti, člani Pihalnega orkestra Ptuj. Največje presenečenje pa je bilo vozilo za Mateja, saj z mamo nista pričakovala, da jima bo na dogodku predan v uporabo. Pričakovala sta namreč, da bo Matej le zaigral na dogodku, kjer se zbirajo sredstva za prepotreben kombi zanj.

Organizatorji so pripravili tudi pester spremljevalni program, vodene oglede po muzejski zbirki glasbil Pokrajinskega muzeja Ptuj-Ormož ob nakupu vstopnice za zbirko, glasbeno delavnico za otroke Grajske muzikalnice s Pokrajinskim muzejem Ptuj-Ormož in Bratoma Malek, poskrbeli pa so tudi za lačne in žejne obiskovalce.

Hvala Ptuj … Za obisk, za podporo glasbenikom, ki po dveh letih znova navdušujejo, predvsem pa za podporo Sokiju in Mateju, za katerega so se zbirala sredstva.

Vir:MO Ptuj