Andrej Kosi: “Branili bomo mejo Slovenije kot leta 1991”

Na velikem pomladnem shodu je poslanec Andrej Kosi podal mnenje o trenutnem delovanju vlade Roberta Goloba glede vprašanja nezakonitih migracij v Sloveniji. V svojem govoru je Kosi izpostavil perečo problematiko ilegalnih prehodov meje, ki po njegovem mnenju ogroža varnost državljanov in ekonomsko stabilnost države. Kritiziral je tudi odločitev vlade o organizaciji azilnega doma v Središču ob Dravi in na Obrežju brez predhodnega posvetovanja z lokalnim prebivalstvom.

 

“Deset tisoč ljudi ilegalno prečka meje naše domovine, uživajo naše dobrine in nas stanejo tisoče evrov, medtem ko naši upokojenci komaj preživijo,” je poudaril Kosi, izražajoč skrb za varnost in gospodarsko dobrobit Slovenije. Omenil je tudi zaskrbljenost prebivalcev Središča ob Dravi, ki so znani po svoji povezanosti z zemljo in pridelavi bučnega olja, glede načrtovane postavitve azilnega doma v njihovi skupnosti.

Ob koncu svojega govora je Kosi strnil občutke lokalnega prebivalstva in poudaril njihovo pripravljenost braniti slovensko mejo, kot so to storili leta 1991. “Tako kot smo leta 1991 branili mejo Slovenije, jo bomo branili tudi danes in za vedno,” je dejal, s čimer je izrazil neomajno odločnost in ljubezen do domovine ter lokalnih skupnosti Središča ob Dravi in Obrežja.