Stranke v opoziciji, predvsem pa poslanci Levice delajo vse, da bi onemogočili delo vlade in sprejetje ukrepov pomoči za gospodarstvo.

Nebuloze Levice zavira sprejem zakona. Foto: Twitter

S svojimi dejanji evidentno želijo onemogočiti pravočasni sprejem zakona in dodelitev pomoči turizmu in ostalemo gospodarstvu. To se tiče tudi podelitev turističnih bonov.

Ali bomo dobili bone kot predvideno?

Škoda se dela gospodarstvu in vsemu prebivalstvu. Foto: Twitter

Odbor DZ za delo razpravlja o tretjem protikoronskem zakonu za potrditev na petkovi izredni seji. Kot nosilni ukrep tretjega protikoronskega zakona je subvencioniranje skrajšanega delovnega časa. Država bo za vsakega delavca, ki bo delal skrajšan čas subvencionirala 5 do 230 ur tedensko.

Za panogo turizma in gostinstva ter z njo povezanimi dejavnostmi je predvideno podaljšanje subvencioniranje čakanja na delo do konca junija.

Zavlačevanje sprejema ukrepov Foto: Twitter

V ta paket pa so uvrščeni tudi turistični boni za vsakega polnoletnega prebivalca Slovenije v višini 200 evrov in 50 evrov za vsakega nepolnoletnega prebivalca.

Ali bodo preprečili sprejem ukrepov?

S sprejetjem zakona se mudi, saj se veljavni ukrepi za pomoč ob epidemiji z 31. majem iztekajo.

Janez Janša je danes v intervjuju za Radio Ognjišče spregovoril tudi o delovanju opozicije v času epidemije.

“Nagajanje v proceduri v DZ, kot zadnjo noč, ko se skuša s poniglavim zavlačevanjem preprečiti, da bi se ukrepi, ki bi pomagali stotisočem, sprejeli pravočasno, je nekaj, kar je nizkotno in podlo,” je dejal premier.

Dodal je, da nikjer na svetu v času epidemije ni opozicije, ki bi celo noč zavlačevala s sprejemom zakona, ki je izrazito nepolitičen in napisan zato, da se vsem pomaga.

Kaj pomeni, če zakon do 1.6.2020 ne bo sprejet?

Ukrepi se sprejemajo. Foto: Twitter

Lahko se zgodi, da bodo zaradi zavlačevanja opozicije ostali turistični in gostinski delavci praznih rok. Praznih rok pa bomo morebiti ostali tudi vsi državljani Slovenije, saj bi se zavlekla izdaja turističnih bonov. Morebiti se lahko zaradi opozicije, z Levico, LMŠ in SD, zgodi velika gospodarska škoda ravno turistični in gostinski branži, ki je utrpela največjo škodo zaradi koronavirusa.

Vredno je delati za ljudi Foto: Twitter

Preberite še:

A bodo boni obveljali? Kako bo vlada reševala turizem? Kaj pa…

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR