Porabljen ves denar za povračilo škode, ki jo naredijo živali

 

Letos je po podatkih ministrstva za okolje obravnavanih že 34 škodnih primerov zaradi medvedov in 81 škodnih primerov zaradi napada volkov. Do sedaj je bilo izplačanih 69.000 evrov za povrnitev škode.

Ves denar so za to leto že porabili, nerešenih pa še vedno ostaja za okoli 120.000 evrov zahtevkov. Minilo je pa šele pol leta. Dodatna sredstva bodo poskušali najti v okviru rebalansa proračuna za 2020.

Ali bo odstrel 115 medvedov obveljal in zadostoval?
Ali bo odstrel 115 medvedov obveljal in zadostoval? Foto: Pexels

Odredili odstrel 115 medvedov

Pred kratkim so na ARSO izdali dovoljenje za odstrel 115 rjavih medvedov. Čeprav njihovo število drastično narašča, kakor tudi število škodnih primerov, ki jih storijo medvedi, se najdejo skupine, ki protestirajo proti takim ukrepom.

 

Društvo za dobrobit živali AniMa je na svoji spletni strani zapisalo, da je večina ubitih medvedov mladičev, ki so najboljše meso na menijih »priznanih« preprodajalcev in ponudnikov medvedjega mesa.

Medvedov ne dajo! Branili jih bodo tudi s svojimi življenji!
Medvedov ne dajo! Branili jih bodo tudi s svojimi življenji!. Foto: https://animals-matter.com/pobija-se-ljudi-medvede-uplenimo/

Ali bo predviden odstrel zadostoval

Kljub protestom proti odstrelu divjadi, pa se na mestu poraja vprašanje če bo predviden odstrel medvedov zadostoval, saj njihovo število drastično narašča.

Preberite še:

Odstrel 115 medvedov

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR