Ptuj bo ta vikend prestolnica footgolfa: I feel Slovenia Footgolf Open – Ptuj 2024

Kot poročajo na BK TV, bo Ptuj ta vikend gostil največji dogodek v footgolfu v Sloveniji – I feel Slovenia Footgolf Open – Ptuj 2024. Tekmovanje bo potekalo v soboto in nedeljo, 20. in 21. julija, na ptujskem golf igrišču, kjer se bo zbralo rekordno število tekmovalcev iz 12 držav.

 

Footgolf klub Ptuj in Footgolf zveza Slovenije že tradicionalno organizirata ta dogodek, ki se je v devetih letih razvil na sedmih slovenskih golf igriščih. Turnir bo pritegnil 153 tekmovalk in tekmovalcev, kar je največ doslej v Sloveniji.

Kot poročajo na BK TV, bodo na Ptuju videni štirje svetovni prvaki v footgolfu, med njimi tudi zmagovalci prejšnjih svetovnih prvenstev. Slovenska ekipa se bo na domačem terenu ponovno borila za visoke uvrstitve, kar obeta zanimive tekme.

Dogajanje se bo začelo s tiskovno konferenco in uradnim treningom v petek, sledilo bo prijateljsko srečanje med Slovenijo in Madžarsko. Otvoritvena slovesnost bo na Ptujskem gradu, kjer pričakujejo nad 250 obiskovalcev, ki bodo lahko uživali v štajerski kulinariki in vinih.

V petih kategorijah bodo tekmovali tako mladinci kot člani in seniorji. Med drugimi bo nastopila tudi aktualna svetovna prvakinja Lucia Čermakova iz Slovaške. Tekmovanje bo potekalo v soboto in nedeljo, obiskovalci pa bodo lahko uživali tudi v drugih dogodkih, kot so glasbeni festival Arsana, Art Stays festival sodobne umetnosti in sobotna Odprta kuhna na Mestnem trgu.

Kot so zapisali na BK TV, je Ptujski turnir prejel pohvalo Evropske footgolf zveze za odlično organizacijo, ki vključuje tudi mednarodni streaming in TV prenos turnirja na Šport TV. Organizatorji se veselijo, da bodo lahko predstavili lepoto igre in napetost tekmovanja širši javnosti.

Vse, ki jih zanima footgolf, vabijo, da se udeležijo dogodka v živo na Golf igrišču Ptuj in podprejo slovenske predstavnike. Vstop je prost, tekmovanja pa se bodo začela ob 10. uri.

MR