21. GRAJSKE IGRE BODO ZNOVA OŽIVILE MESTO

DOŽIVETJE SREDNJEGA VEKA NA PTUJU

Mesto Ptuj se pripravlja na veličasten dogodek, ki bo ulice preplavil s srednjeveškim duhom. Sobota, 9. septembra, bo zaznamovana z 21. Grajskimi igrami. Skupine, ki ohranjajo tradicijo in kulturo srednjega veka, bodo prišle iz različnih krajev, med drugim iz Slovenije, Hrvaške, Slovaške, Avstrije ter nemškega pobratenega mesta Burghausen.

Pričakujemo lahko srednjeveško tržnico, ki bo krasila osrednje mestne ulice s tradicionalnimi obrti in kulinaričnimi dobrotami. Letošnji program bo obogaten z likovno kolonijo, tradicionalno podelitvijo nagrad najboljšim vinarjem ter čarobnimi melodijami, ki bodo odmevale iz magičnih glasbil na grajskem dvorišču Ptujskega gradu.

Osrednje dogajanje bo seveda na turnirskem prostoru Ptujskega gradu, kjer bodo najbolj pogumni vitezi in dame izkazovali svoje spretnosti.

Vse obiskovalce in prebivalce mesta vabimo, da si ogledajo podroben program na priloženi fotografiji in se nam pridružijo v soboto, 9. septembra, ko bo mesto za en dan potovalo nazaj v čas srednjega veka.

Za organizacijo tega izjemnega dogodka skrbi Društvo Cesarsko-kraljevi Ptuj, ki je ponosno na bogato zgodovino in dediščino mesta.