Na Pohorju se bo vijugalo s starimi ‘Elankami’

Doživite nepozabno retro doživetje skupaj z Elanom na premierni polnokrvni izdaji najodmevnejše smučarske tekme leta na Pohorju v soboto, 17. septembra, ob 10. uri. Laško Pohorski smuk ponuja adrenalinsko vijuganje po zeleni strmini na legendarnih smučeh RC Elan ter nepozaben žur z Jamirkom in legendami v pohorski areni. Ambasadorja dogodka sta nekdanji reprezentant Bernard Vajdič in prelestna demonstratorka ter članica družine Elana Manja Pernek. V lanski prvi izvedbi tekmovanja sta se pridružila izzivu in osvojila prvo mesto v ženski in moški kategoriji.
Tekmovanje bo na snežnem stadionu in je odprtega tipa, kar pomeni, da se nanj lahko prijavijo vsi, ki bodo v letu 2022 dopolnili 15. let. Število prijav je omejeno na 300 udeležencev. Tekmovalci bodo razvrščeni v različne kategorije, moške,  ženske in mešane skupine. Tekmovanje se bo glede na prijave izvajalo po sistemu “skikros”, kar pomeni, da se bodo na progo podali štirje smučarji hkrati – štirje prijatelji ali štirje naključno izbrani posamezniki, ki se bodo podali na smučarsko pustolovščino. Najhitrejša ekipa bo prejela glavno nagrado, izbirali pa bodo tudi najhitrejšega posameznika in najhitrejšo posameznico ter najbolje retro oblečeno skupino.

Novo poglavje slovenske smučarske legende so s testno dirko začeli pisati lansko jesen. Letos pa je čas, da Laško pohorski smuk zaživi v vsej svoji veličini. Športno srce, tradicija, inovacija, pohorska trma in smučarski ponos so vtkani v DNK tega spektakla. Pohorje bo tokrat postalo kulisa zelene simfonije, in kot pravi veliki pesnik srbečih pesti: “Bo prva beseda slovenskih otrok spet, ne več mama, ampak erceelan!” Poiščite stare “elanke” in smučarski dres ter se pridružite nori zabavi so zapisali na nova24tv.si

Slovenci smo navdušeni nad smučanjem, kar je drugje le rekreacija, je pri nas kult. Ko smo v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja začeli graditi smučišča, postavljati žičnice ter se družiti v smučarskih klubih, je bil to tudi izraz nacionalne identitete, trme in ponosa. Za bratske narode smo postali “skijaši”, Pohorje so zavzele zlate lisičke, tudi v Laškem je nastal smučarski klub. Ingemar Stenmark je zablestel na “elankah”, proizvodnja je zastala vsakič, ko se je s štarta pognal Bojan Križaj. Skratka, to je bil čas legend.

Smuči so se v tem času popolnoma spremenile. Če pogledamo legendarne partizanke, ki jih je z lastnimi rokami krivil Rudi Finžgar, in najnovejše smuči serije Amphibio, opazimo izreden napredek, ki ga je smučanje v tej dobi doživelo. In Elan je imel pri teh spremembah vedno vidno vlogo, zaradi česar si je prislužil sloves ultimativnega inovatorja, ki spreminja smučanje. Inovacij in izumov, ki so se rodili v Begunjah, skorajda ni mogoče prešteti. Dejstvo pa je, da so bili Elanovi izdelki vedno pred časom in so na neki način ponujali vpogled v prihodnost.

Elan se je tako v sodelovanju z Laškim odločil, da tem legendam povrnejo nekdanji sijaj. Zelena zima je pregnala lisičke na Gorenjsko, bodo pa te jeseni razigrane kot še nikoli. Maribor ostaja največje slovensko smučarsko mesto, Pohorje pa breg šampionov. Če ne gre po snegu, bo šlo pa toliko bolje po travi, saj prihaja spektakularni prvi tradicionalni Laško pohorski smuk so še zapisali na nova24tv.si

 

Vir: nova24tv.si

 

Preberite še:

Strokovnjak za energetiko mag. Leon Valenčič opozarja, da Golob obljublja nemogoče

Želite biti redno obveščeni o novostih? Všečkajte FB stran:

Luka ni več najbolj priljubljeno ime, to je ime, ki ga je izpodrinilo iz vrha lestvice.

Prihaja recesija? Kje smo z evropsko minimalno plačo?

TS