Znana imena državnih svetnikov

volitve, državni-svet

Na Ptuju Fajt, v Ormožu Šumenjak

V sredo so predstavnike lokalnih interesov v državni svet volili v 22 volilnih enotah, včeraj pa so potekale še volitve sedemnajstih zastopnikov – predstavnikov delodajalcev, predstavnikov delojemalcev, predstavnikov kmetov, obrtnikov in samostojnih poklicev ter predstavnikov negospodarskih dejavnosti socialnih, gospodarskih in poklicnih interesov.

Teh je sicer skupaj 18, a so včeraj izvolili enega manj. Volilnega zbora za področje kulture in športa, ki ima v državnem svetu enega predstavnika, namreč niso izvolili, saj ga je Državna volilna komisija preklicala. Za vnovičen mandat se je potegovala večina sedanjih državnih svetnikov. Državna volilna komisija je že objavila rezultate volitev in na Ptuju so elektorji prepričljivo med dvema kandidatoma že tretji mandat v državnem svetu zaupali Rajku Fajtu,  v Ormožu še en mandat zaupali Branku Šumenjaku.

Rajko Fajt

Rajko Fajt po vnovični izvolitvi v državni svet: “Ves trud, delo, cilji, ideje in dosežki niso vredni nič, če jih ustvarjamo sami. Vsem, ki ste sodelovali oziroma pomagali pri izpeljavi letošnjih volitev kandidatov v državni svet, se iskreno zahvaljujem. V dobro sodelovanje verjamem tudi v prihodnje. Z veseljem se bom odzval”.

Branko Šumenjak

Branko Šumenjak je za naš portal povedal: »Zahvaljujem se elektorjem, ki so mi dali svoj glas in mi zaupali še en mandat. Očitno so v mojem dosedanjem delu v državnem svetu prepoznali pravo smer in vsebino.«

Kdo so državni svetniki lokalnega interesa
Dejan Crnek, Franc Rokavec, Franc Kangler, Milan Ozimič, Marko Zidanšek, Bojan Kontič, Rajko Fajt, Branko Šumenjak, Igor Velov, Bogomir Vnučec, Marjan Maučec, Tomaž Horvat, Bojan Režun, Bojan Kekec, Samer Khalil, Davorin Terčon, Miroslav Ribič, Boris Popovič, Franc Golob, Srečko Ocvirk, Matjaž Švagan, Dušan Strnad.

Včeraj izvoljeni predstavniki zastopnikov socialnih, gospodarskih in poklicnih interesov
Mitja Gorenšček, Marija Lah, Jože Smole, Igor Antauer, Lidija Jerkič, Oskar Komac, Ladislav Rožič, Branimir Štrukelj,Branko Tomažič, Cvetko Zupančič, Alojz Kovšca, Bojana Potočan, Branka Kalenič Ramšak, Tone Hrovat, Matjaž Gams, Peter Požun Boris Šuštaršič.

TM