Že trinajstič Zahvala polju v Kungoti pri Ptuju

Turistično društvo občine Kidričevo in destinacija Visit Ravno polje konec tedna pripravlja prireditev 13. Zahvala polju. Tradicionalna jesenska prireditev bo v nedeljo, 8. septembra na vaški gmajni v Kungoti pri Ptuju.

S pestrim programom in ob kulinaričnih dobrotah se bodo v občini Kidričevo simbolično zahvalili naravi za bogat pridelek, družili ob dobri glasbi in nastopih ljubiteljskih kulturnikov, pestro dogajanje pa čaka tudi otroke v posebnem zabaviščnem parku.

Zahvala polju; foto: OŠ Cirkovce

Kuhale bodo ekipe mladih kuharjev okoliških šol

Letos na prireditvi Zahvala polju sodelujejo okoliške vasi v tekmovanju najlepše okrašenega vaškega središča občine Kidričevo. Od 14. do 15. ure bo potekalo zbiranje poljskih pridelkov. Od 15. ure dalje bodo ekipe turističnih društev kuhale krompirjev »bobov« golaž, mladi “bobovi” kuharji iz OŠ Kidričevo, Cirkovce, Hajdine in Starše bodo pripravljali “bobove” cmoke.

Na vaški gmajni v Kungoti pri Ptuju se v nedeljo obeta zanimiv dogodek; foto: občina Kidričevo

Sicer pa bodo na prireditvi izbrali naj poljski pridelek, razglasili najlepše okrašeno vaško središče v občini Kidričevo, v kulturnem programu pa bodo nastopili: Kulturno društvo Kungota z veseloigro, folklorna skupina OŠ Cirkovce, plesna skupina OŠ Lovrenc, otroški Tamburaški orkester KUD Ivan Lončarič iz Trnič, folklorna skupina iz Crikvenice na Hrvaškem, klapa iz Selc, ansambel učencev OŠ Kidričevo – Mačkoni in ansambel Razpon.

Dogodek s humanitarno noto

Prireditev ima tudi humanitarno noto, saj si bodo mladi “bobovi” kuharji
iz OŠ Kidričevo prislužili denarno nagrado za šolski sklad.
Vstopnine za prireditev ni. S prispevkom 5 evrov prejmejo obiskovalci dva
degustacijska kupona in eno pijačo.
Za več informacij: [email protected]