Zbiranje odsluženih aparatov in baterij tudi na Ormoškem preprosteje

ormož, središče ob dravi, sveti tomaž, zeos, e-odpadki, ulični zbiralniki

10 uličnih zbiralnikov za ločeno zbiranje e-odpadkov

Tudi občine Ormož, Središče ob Dravi in Sveti Tomaž imajo od 20. junija naprej nove lokacije za oddajo starih aparatov in baterij. Prejele so 10 uličnih zbiralnikov za oddajo tovrstnih odpadkov in skupaj z lokalnim partnerjem Komunalnim podjetjem Ormož so jih prevzele na slavnostni predaji v zbirnem centru Dobrava. Ulične zbiralnike za ločeno zbiranje e-odpadkov bodo občine namestile na različne lokacije.

Aktivnost se izvaja v sklopu projekta LIFE Gospodarjenje z e-odpadki, nad katerim bdi družba ZEOS in v podjetju so v lanskem letu zbrali že 51 % odstotkov odslužene električne in elektronske opreme v primerjavi s tisto, ki je bila kot nova dana na trg, kljub temu pa se marsikateri kos še vedno znajde tudi v mešanih odpadkih.

Na predaji uličnih zbiralnikov v Ormožu so bili prisotni predstavniki lokalnega partnerja projekta, Komunalnega podjetja Ormož ter predstavniki lokalnih skupnosti, ki so skupaj z direktorjem družbe ZEOS Emilom Šehićem podpisali listino o predaji uličnih zbiralnikov ter nato s simbolično oddajo e-odpadkov pospremil nove zbiralnike na pot.

TM, vir in foto: ZEOS d.o.o.