Zaradi nesposobnosti Golobove vlade bomo izpadli iz Schengena

Poslanec SDS Andrej Kosi je v oddaji “24ur Zvečer” ostro kritiziral vlado Roberta Goloba zaradi njenega ravnanja z ilegalnimi migracijami, poudarjajoč, da obmejni prebivalci Spodnjega Podravja zaradi tega čutijo ogroženost svojega varnostnega in mirnega podeželskega življenja.

 

“Italija je zahtevala prekinitev schengenskega sporazuma s Slovenijo zaradi strahu pred terorističnimi grožnjami med ilegalnimi migranti, ki prehajajo našo državo iz Bližnjega vzhoda,” je povedal Kosi.

Italijanski podpredsednik vlade in zunanji minister Antonio Tajani je namreč opozoril na povečano varnostno tveganje. Kosi je opozoril, da Slovenija ne prejema opozorilnih not, kar nakazuje na nezaupanje sosednjih držav v zmožnost Slovenije za učinkovito obvladovanje migracijskih tokov.

Zahteva po sklicu izredne seje odbora za notranje zadeve

SDS je zaradi napovedi italijanskega zunanjega ministra zahtevala sklic izredne seje odbora za notranje zadeve. Kosi je pojasnil, da Slovenija, v nasprotju z drugimi evropskimi državami, ne zaostruje svoje politike proti ilegalnim migracijam, temveč jo mehča, kar po njegovih besedah jasno kaže, da migranti, ki potujejo skozi Slovenijo, ne bodo imeli težav.

Povečanje kaznivih dejanj v Ljubljani

Poslancu SDS Andreju Kosiju je mar za zaščito varnosti Slovencev

Kosi je izpostavil povečano število kaznivih dejanj v Ljubljani, kjer se zadržujejo azilanti, ter povečano prodajo solzivcev zaradi strahu prebivalcev. Po njegovih besedah ilegalni migranti pogosto zlorabljajo azilni sistem, kar povečuje varnostna tveganja. “To priznava tudi minister za notranje zadeve,” je poudaril Kosi.

Vladna predstavnica zavrača kritike

Poslanka Svobode Tereza Novak je zatrdila, da vlada dela vse, da zagotovi varnost in sodeluje z evropskimi državami, vendar je Kosi opozoril, da se število ilegalnih migracij še vedno povečuje. “Če nekdo ilegalno prestopi mejo, dejansko povzroči kaznivo dejanje,” je dejal in dodal, da ilegalni migranti predstavljajo varnostno tveganje.

Neintegracija migrantov in povečevanje varnostnih tveganj

Kosi je izpostavil, da se številna kazniva dejanja, kot kažejo podatki iz Nemčije, Italije in drugih držav, povečujejo zaradi migrantov, ki se ne integrirajo v družbo. “V Berlinu so bili protesti, v Parizu skoraj vojna z gorečimi avtomobili,” je dejal.

Azilna domova brez posvetovanja z lokalnimi skupnostmi

Na koncu je Kosi opozoril, da vlada predvideva postavitev azilnih domov v Središču ob Dravi in na Obrežju brez posvetovanja z lokalno skupnostjo, kar vzbuja nasprotovanje prebivalcev. “Vlada s svojimi ukrepi vzbuja strah,” je zaključil Kosi.

MR