Direktor NIJZ dr. Milan Krek je za Radio Slovenija povedal da je večina novih primerov pri nas posledica okužb, ki so jih ljudje prinesli iz držav na Balkanu, kjer beležijo velik porast okužb.

 

“Iz Makedonije se je razširil drugi val na Kosovo, Srbijo, Albanijo, Bosno in Hercegovino. Širi se tudi na Hrvaško in celo mi imamo efekt na drugi val v Makedoniji,” je povedal Krek

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Eden večjih problemov so zasebne zabave. po besedah Kreka je bilo v zadnjem času pri nas kar nekaj velikih zabav, kjer ljudje niso upoštevali nobenih previdnostnih ukrepov. tako so imeli primere, ko je na zabavi bil prisoten en okuženi in ker se nihče ni držal medosebne razdalje, je prenesel virus še na druge udeležene.

“Te zabave so zelo nevarne. Ni smiselno obiskovati zabav na katere prihajajo ljudje, ki jih ne poznate iz drugih okolij. Zabava ene družine na vrtu ali v parku ne šteje v to skupino. Štejejo pa v to skupino večje zabave, ki se dogajajo po lokalih ali domovih, kamor se povabi ljudi iz cele Slovenije in se tako bistveno poveča tveganje za prenos okužbe,” je še dodal Krek.

Želite biti redno obveščeni o novostih glede epidemije? Všečkajte FB stran:

MR