Zagorela stara meščanska vila

Uprava RS za zaščito in reševanje je poročala, da je sinoči okoli 20.58 zagorelo na Ptuju. Zagorelo je ostrešje stare meščanske vile na Trubarjevi ulici 2 na Ptuju.

Pri gašenju so ptujski gasilci sinoči uporabili tudi novo gasilsko avtolestev Foto: PeTv, Jože Kosajnč
Gasilcem je delo oteževal močan veter, a so požar uspeli pogasiti v slabih dveh urah, škode pa v celoti niso mogli preprečiti. V intervenciji je do 2. ure zjutraj sodelovalo 39 gasilcev iz prostovoljnih gasilskih društev Ptuj, Podvinci in Grajena z osmimi gasilskimi vozili, je dan po dogodku za radio Ptuj povedal vodja intervencije, poveljnik ptujskih gasilcev Primož Korošak.

Vzrok naj bi bila pregreta dimniška tuljava

Po poročanju Policijske uprave Maribor, so požar pogasili gasilci, poškodovan ni bil nihče. Materialna škoda pa po nestrokovni oceni znaša okrog 90.000 evrov. Na delu so danes že bili policisti in kriminalisti, ki so po opravljenem ogledu ugotovili, da je ostrešje zagorelo zaradi pregretja dimniške tuljave.

Veter odkril del ostrešja na zgradbi ptujske bolnišnice

Močna veter je danes povzročil precej težav v Spodnjem Podravju. V naselju Spuhlja pri Ptuju se je na cesto zrušil zid gospodarskega poslopja. Po poročanju Uprave RS za zaščito in reševanje ter Regijskega štaba CZ Spodnje Podravje, ki ga vodi Dragomir Murko, so imeli veliko dela gasilci, ki so odstranjevali podrta drevesa, pomagali pri pokritju odkritih streh, največ dela pa so dopoldne imeli na območju ptujske bolnišnice.

Veter je odkril tudi ostrešje na ptujski bolnišnici. Posredovali so gasilci. Foto: Št. tednik

Sunki vetra so odkrili okrog 100 m2 pločevinaste kritine nad internim oddelkom. V bolnišnici ocenjujejo, da je škode med 30 in 35 tisoče evrov, zdravje in varnost pacientov pa nista ogroženi, je za radio Ptuj povedala direktorica SB Ptuj Anica Užmah in dodala, da so gasilci pritrdili pločevinasto ostrešje, drugih del na strehi pa danes žal ni bilo mogoče izvesti zaradi močnega vetra.

Foto: arhiv PeTv, Jože Kosajnč, Št. tednik