Začetek spomladanskih čistilnih akcij

Pomlad že dodobra trka na vrata, z njo pa tudi številne čistilne akcije, ki so v teh pomladnih mesecih še kako dobrodošle.

Pričetek prvih čistilnih akcij; foto: TM
Pomlad je čas čiščenja. Ne zgolj naših domov, ampak tudi naše okolice. Številne lokalne skupnosti tudi letos organizirajo čistilne akcije. V Spodnjem Podravju so za danes napovedane prve čistilne akcije, največ pa jih bo po spodnjepodravskih občinah prihodnjo soboto, 6. aprila.

Očistimo destinacijo Jeruzalem Slovenija

Občine na ormoškem koncu so se dogovorile za sodelovanje v čistilni akciji z naslovom  Očistimo destinacijo Jeruzalem Slovenija. Prvi se bodo čiščenja danes lotili v občini Središče ob Dravi, v petek, 5. aprila bo čistilna akcija v občini Sveti Tomaž, v soboto, 6. aprila pa bo akcija potekala še v občini Ormož.

Danes čistilna akcija tudi v Zavrču

Na tradicionalno spomladansko čistilno akcijo pa svoje občane danes vabijo tudi v haloški občini Zavrč. Zbiranje udeležencev bo ob 8. uri na parkirišču pred trgovino Tuš Haložanka, od tam pa se bodo občani po skupinah podali na delo. Pobirali bodo predvsem odpadke ob glavnih cestah ter očistili veje in grmičevje, ki visi na ceste.

Foto: TM