Kapo dol, oziroma – masko dol

Srebrni skakalci so bili presrečni po novem uspehu, predvsem debitanta Cene Prevc in Lovro Kos, je pa selektor Robert Hrgota vendarle omenil, kako blizu je bila zlata medalja:

“Z nekaj sreče bi postali olimpijski prvaki.”

Super. Odlično se je izšlo. Vsi smo skakali zelo dobro. Tekma je bila napeta do konca in smo zasluženo osvojili drugo mesto. Bil sem predvsem osredotočen na svojo nalogo. Preden sem šel na vrh zaletišča, sem upal, da bodo za vse v naši skupini iste razmere, ker to je tisto, kar največ šteje. Svojo nalogo sem danes dvakrat dobro opravil, zelo sem zadovoljen,” je povedal kapetan slovenske ekipe, najboljši slovenski smučarski skakalec vseh časov, Peter Prevc.

 

Najtežje je bilo na koncu gledati Perota

Timi Zajc je uporabljal naslednje besede: “Super. Ni kaj dosti dodati. Težka tekma je bila, veter je pošteno nagajal. Lahko smo veseli. Sam danes več nisem mogel pokazati, a na koncu moram reči, da smo dali vsi svoj maksimum in moramo biti ponosni na srebrno medaljo.

Je bilo težko čakat v izteku na razplet?

Najtežje je bilo na koncu gledati Perota. A naredil je super skok.

 

Olimpijska debitanta Lovro Kos in Cene Prevc sta bila prav tako presrečna z doseženim. Kaj se je dogajalo v izteku?

Lovro Kos: “Od tega, da smo se v kontrolni sobi pogovarjali, kako tesna bo borba, do tega, da so Avstrijci že slavili po Timijevem skoku. Napeto je bilo do zadnjega. Lepo presenečenje je to zame. Pred začetkom sezone sem bil vesel že s tem, da sem bil vpoklican v reprezentanco.”

Cene Prevc se je spomnil internih kvalifikacij: “Kot sem že rekel, zame so bile interne kvalifikacije skoraj bolj stresne. Mogoče se je na koncu obrestovalo, da sem moral dati skozi toliko internih kvalifikacij, da sem lahko skakal mirneje.”

Kapo dol, oziroma – masko dol

Nastop srebrne četverice je z oceno odlično ocenil tudi trener Robert Hrgota:

Čestitke fantom za osem odličnih skokov. Srebrna medalja na olimpijskih igrah ekipno veliko pomeni tako trenerju kot celemu trenerskemu štabu. z nekaj sreče bi postali olimpijski prvaki. Zaslužili bi si. A to srebro je zame kot zlato. Kapo dol, oziroma – masko dol.