Z gradnjo ptujske urgence naj bi vendarle pričeli še letos

Potem ko so v Splošni bolnišnici Ptuj po decembrskem obisku ministra za zdravje Sama Fakina dobili malo odgovorov o usodi ptujske urgence, naj bi bilo po današnjem obisku direktorja direktorata za zdravstveno ekonomiko Mirka Stoparja vendarle drugače.

Ministrstvo denar za gradnjo ptujske urgence prenaša v naslednje proračunsko obdobje. Foto: TM
Vodstvo ptujske bolnišnice se je danes z direktorjem direktorata za zdravstveno ekonomiko Mirkom Stoparjem pogovarjalo o nadaljnji usodi projekta gradnje urgentnega centra na Ptuju.

Urgentni center je bil tudi ena izmed tem včerajšnjega kolegija županov Spodnjega Podravja, ki so lansko leto za gradnjo urgentnega centra iz občinskih proračunov namenili več kot 300 tisoč evrov.

Izkopavanja na območju ptujske bolnišnice, kjer nameravajo zgraditi urgentni center, so zaključena in so razkrila zanimive najdbe. Foto: TM

Kot je po sestanku za STA povedala direktorica bolnišnice Anica Užmah, je začetek gradnje ptujske urgence predviden še letos, ob upoštevanju dejstva, da ne bo težav z razpisi. S predstavniki ministrstva naj bi se danes tudi dogovorili za gradnjo novega dela bolnišnice po fazah, pri tem pa bo besedah Užmahove ne odstopajo od zahteve, da bo prva faza projekta urgentni center.

Sredi marca naj bi bila znana končna vrednost projekta

Do 15. marca bodo dokončno pripravili nov projekt, je za STA pojasnila Užmahova, takrat pa je tudi dogovorjen nov sestanek, na katerem bodo začeli zapirati finančno konstrukcijo. Zdravstveno ministrstvo ima po besedah Užmahove za zdaj iz prejšnjega leta v proračunu še vedno na voljo 2,5 milijona evrov, torej sredstva, ki so bila namenjena za doslej načrtovani projekt, ki pa je v celoti ovrednoten na 3,4 milijona evrov. Zaenkrat še ni znano, kakšna bo končna vrednost projekta in kakšen bo na koncu ptujski urgentni center, manjkajoči denar pa bo potrebno nekje vendarle pridobiti.

Vir: STA, foto: TM