Vse kar želite vedeti o avtodomarskem turizmu

Avtodomarski turizem je eden najhitreje razvijajočih se segmentov turizma, pandemija pa je ta trend še okrepila. Sodobnim trendom evropskega avtodomarskega turizma se je pred leti začela prilagati tudi Slovenija, katere ključni izziv na tem področju je, kot so izpostavili na Slovenski turistični organizaciji Slovenije, nadaljnji celoviti razvoj avtodomarskega turizma s poudarkom na širitvi mreže postajališč za avtodome.

Haloze kot destinacija z izjemnim turističnim potencialom se lahko z razvojem avtodomarskega segmenta osredotoči na obstoječi tranzitni tok turistov, ki iz primarnih ciljnih trgov potuje v sosednjo Hrvaško. Hkrati pa lahko zaradi izjemne organiziranosti in povezanosti ciljne skupine, kakršna je skupnost avtodomarjev, v razmeroma kratkem času nagovori številne domače avanturiste, ki hrepenijo po kratkih vikend pustolovščinah z odkrivanjem novih neokrnjenih destinacij blizu doma.

Vabimo vas na delavnico za spoznavanje AVTODOMARSKEGA TURIZMA, ki se bo odvijala v sredo, 23. 11. 2022 v Zavrču, Bar pri Veseliču (Turški Vrh 51, 2283 Zavrč) s pričetkom ob 10.30 uri.

Na delavnici bomo spoznali kakšen tip gosta so avtodomarji, kakšni tipi postajališč za avtodome obstajajo, dotaknili se bomo kamping in karavaning trendov 2022 ter spregovorili o trajnostnem avtodomarstvu. Po delavnici bo sledila praktična delavnica ogleda avtodoma na parceli in z njim povezane storitve. Hkrati bomo poskušali odgovoriti na vprašanja prisotnih.

Delavnica se bo zaključila predvidoma do 12.00 ure.

Prijave zbiramo do torka, 22. 11. 2022 na mail: [email protected] ali na telefon 040 779 722.

Delavnico bo vodila gospa Polona Blažič, ki je tudi sama strastna avtodomarka že vrsto let. Na samostojno pot je stopila leta 2006, ko je skupaj z dr. Sonje Sibile Lebe ustanovila Multidisciplinarni raziskovalni institut Maribor. V letih od 2012 do 2016 je kot eno izmed ključnih nalog strateško načrtovala promocijske in prodajne aktivnosti avstrijske destinacijske organizacije Wagrain-Kleinarl.

Vedno širša paleta izvedenih nalog in projektov jo je leta 2018 pripeljali do točke, da je ustanovila svoj zavod, ANGITObiz. Vse do danes je aktivna na področjih raziskav in analiz, izdelave strateških, taktičnih in operativnih načrtov, oblikovanja spletnih strani, e-trženja, vsebinskega marketinga, stiliziranja in produktne fotografije, evalvacij ter coachinga z izobraževanji.

Svoje znanje in mednarodne izkušnje, pridobljene s študijem ekonomije in turizma v Innsbrucku ter opravljenim management trainee programom pri Sheratonu v Muenchnu, je sprva implementirala v gospodarstvu, nato še na številnih mednarodnih projektih. Je certificirana trenerka Nevro Lingvističnega Programiranja 2015 ter moderatorka po Derby Diplomat Training programu 2000.

Občina Majšperk je vodilni partner v okviru projekta Promocija Turistične destinacija Haloze – VISIT HALOZE, v katerem sodelujejo še občine Cirkulane, Podlehnik, Zavrč in Žetale.

𝑂𝑝𝑒𝑟𝑎𝑐𝑖𝑗𝑜 𝑠𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑐𝑖𝑟𝑎 𝐸𝑣𝑟𝑜𝑝𝑠𝑘𝑎 𝑈𝑛𝑖𝑗𝑎 𝑖𝑛 𝑅𝑒𝑝𝑢𝑏𝑙𝑖𝑘𝑎 𝑆𝑙𝑜𝑣𝑒𝑛𝑖𝑗𝑎 𝑣 𝑜𝑘𝑣𝑖𝑟𝑢 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑎 𝐶𝐿𝐿𝐷 𝑝𝑟𝑖 𝐿𝐴𝑆 𝐻𝑎𝑙𝑜𝑧𝑒.