Voznik z 1,48 mg/l alkohola in zaseženo orožje

Foto: policija.si

V zadnjih 24 urah je Mariborski operativno komunikacijski center prejel 231 klicev, od tega 109 interventnih, kjer je bilo potrebno posredovanje Policije.

 

V tem obdobju so mariborski policisti obravnavali 23 kaznivih dejanj in 19 prometnih nesreč I. kategorije. Prav tako so zabeležili 3 prometne nesreče II. kategorije, 11 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 4 v zasebnem prostoru, in dva požara.

Posebna pozornost je bila namenjena prometni nesreči na avtocesti A1 za izvozom Fram, kjer je 29-letni voznik pod vplivom alkohola trčil v drug osebni avtomobil. Alkotest je pokazal kar 1,48 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozilo voznika je bilo zaseženo.

Policisti PP Šentilj so opravili hišno preiskavo pri 57-letniku iz Dragučove na podlagi odredbe Okrajnega sodišča v Mariboru. Pri preiskavi so našli in zasegli malokalibrsko puško ter 32 nabojev. Zoper moškega bo izveden hitri prekrškovni postopek z izdajo odločbe po 81. členu Zakona o orožju.

Mariborski operativno komunikacijski center poziva vse občane k spoštovanju zakonov in pravil, za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev v prometu in ohranjanje javnega reda in miru.

MR