Volilna pravila za spremljanje volilne kampanje za lokalne volitve 2018

Lokalne volitve 2018

Na podlagi prvega odstavka 6. člena Zakona o volilni in referendumski kampanji (ZVRK, Uradni list RS, 41/2007) spletni medij Spodnje Podravje  določa in objavlja obseg, pogoje in način izrabe programskega časa za predstavitev županskih kandidatov, političnih strank in njihovih programov za lokalne volitve razpisane za dne 18. november 2018.

V času volilne kampanje, ki se bo začela 19. oktobra 2018 in končala 16. novembra 2018 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal Spodnje Podravje v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja, povezana z volitvami.

Uredništvo portala Spodnje Podravje bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov za predstavitev kandidatk in kandidatov, političnih strank in list odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.
Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, za katere ni nobenega dvoma, da pomenijo sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja.
Portal Spodnje Podravje bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni naročnik, izvajalec in metodologija raziskave.
Uredništvo