Volilna pravila

V skladu z zakonom o volilni kampanji objavljamo pravila spremljanja volilne kampanje ob volitvah predsednika Republike Slovenije, ki bodo v nedeljo, 23. oktobra 2022.

 

V času volilne kampanje, ki se bo začela 22. septembra in končala 21. oktobra 2022 opolnoči, to je 24 ur pred dnevom glasovanja, bo portal v novinarskih prispevkih spremljal pomembna dogajanja v zvezi z volitvami.

Uredništvo bo o načinu, obsegu in vsebini novinarskih prispevkov odločalo samostojno in skladno z uredniško politiko, zakonom in profesionalnimi standardi.

Portal se bo v skladu z Münchensko deklaracijo in novinarskim kodeksom izogibal objavi vsebin, ki brez dvoma pomeni sovražni govor ali klevetanje.

Plačana volilna propagandna sporočila z volilnimi oglaševalskimi vsebinami bodo na portalu objavljena z navedbo naročnika. Za vse kandidatne liste veljajo enaki pogoji oglaševanja.

Portal bo v skladu z uredniško politiko objavljal tudi strokovno izvedene raziskave javnega mnenja, pri čemer bodo navedeni izvajalec, metodologija in naročnik raziskave.