Vlomilski maraton končan

Vlomilki na delu! Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Policisti Policijske postaje Slovenska Bistrica so končno postavili konec neprekinjenemu valu vlomov, ki so pretresli skupnost od konca lanskega leta. Moški, star 37 let, je utemeljeno osumljen za izvršitev kar 17 vlomov na območju Slovenske Bistrice, kjer so bili tarče gostinski lokali, stanovanjske hiše in razna podjetja.

 

Osumljenec je pri svojih podvigih predvsem odtujeval gotovino, kar je povzročilo opazen negativen vpliv na lokalno gospodarstvo in prineslo občutek nemoči med prebivalci.

Usodnega 10. maja letos so mu policisti odvzeli prostost in opravili hišno preiskavo. Med preiskavo so bili odkriti predmeti, ki utemeljujejo sum o njegovi krivdi in bodo služili kot dokaz v nadaljnjem kazenskem postopku. Poleg dokazov, ki povezujejo moškega z vrsto vlomov, je bila zasežena tudi manjša količina drog, med njimi metadon in konoplja.

Po opravljeni hišni preiskavi je bil osumljenec priveden pred preiskovalno sodnico, ki je za njega odredila pripor.

Prijem osumljenca predstavlja pomemben premik v izboljšanju varnosti na območju Slovenske Bistrice. Policijske sile so odločene, da bodo še naprej delovale z namenom preprečevanja kriminala in zagotavljanja varnosti vseh prebivalcev.

Ta primer ponovno opozarja na nujnost skupnostne povezanosti in opozarjanja na sumljive dejavnosti, da bi preprečili takšne dogodke in ohranili varnost v naših domovih, poslovnih prostorih in skupnosti na splošno. Sodelovanje med javnostjo in policijo je ključno za zagotavljanje, da je pravica vedno dosežena in krivda pravično obravnavana.