Danes nam je PU Maribor sporočila, da so samo  včeraj v Mariboru obravnavali tri vlome v stanovanja. Zraven tega so  obravnavali  štiri  vlome v stanovanjske hiše, na območjih policijskih postaj Maribor II, Lenart, Slovenska Bistrica in Ptuj.

Pred dnevi so nas obvestili, da je preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Mariboru,  zoper dve  mlajši  osumljenki  vlomov  v  stanovanja na območju Maribora, romskega videza, odredil pripor. Obe sta še vedno v priporu.

Kljub  temu  so  policisti  z  zbiranjem  obvestil  ugotovili,  da bi lahko današnje  vlome  v stanovanja na območju Maribora, izvršile mlajše ženske, podobnega  (romskega)  videza, zelo  verjetno tujke. Po zbranih obvestilih govorijo  hrvaški  jezik. Glede na pretekla dejanja je pričakovati, da bodo storilci  z  dejanji v prihodnjih dneh nadaljevali. Policisti bodo vse moči usmerili v njihovo izsleditev in prijetje.

Ali vam je všeč novica? Všečkajte FB stran:

Vseeno  pa  je  potrebno  samozaščitno ravnanje. Občani naj bodo pozorni na osebe,  ki vstopajo  v njihove stanovanjske bloke ali stolpnice, neznancem naj  ne odpirajo vrat, dosledno  naj  zaklepajo  vrata,  praznijo poštne nabiralnike  in nasploh naj poskrbijo, da stanovanja ne bodo dajala videza, da  nikogar ni doma. Doma naj ne hranijo vrednejših predmetov ali gotovine.

Če  vseeno  postanejo  žrtev  kaznivega  dejanja  naj o tem takoj obvestijo Policijo na telefonsko številko 113, do prihoda policistov pa naj ne hodijo po stanovanju in naj se ničesar ne dotikajo.

Vlomilki na delu! Istočasno  pa  javnost prosimo, da na telefonsko številko 113, anonimni telefon  policije 080  1200  ali  pa  na Facebook profil Policijske uprave Maribor  sporočijo karkoli, kar menijo, da bi lahko pripomoglo k preiskavi obravnavanih  vlomov,  še  posebej pa, če so kje v stanovanjskih blokih ali stolpnicah  opazili  mlajši ženski ali več njih, romskega videza, za katere bi  se  dalo  sklepati,  da  izvršujejo  kazniva dejanja. Ker osumljenci za prevoz praviloma uporabljajo vozila hrvaških registrskih oznak, nam bi bila zelo  dobrodošla  informacija  tudi  o tem, če je kdo ali še bo, kje opazil taka vozila.

Preberite še:

Ali ste bili žrtev tatvine?

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR