Nedeljsko neurje: udarila strela, na trg udarile fekalne vode, podiralo drevesa, na stotine ljudi brez elektrike, zalivalo kleti.

 

Slovenijo je popoldne na več mestih zajelo močno neurje. Deževje je oviralo tudi promet.

Ob 18.51 so zabeležili izpad električne energije na RPT Radenci. 608 odjemalcev je ostalo brez elektrike.

Okoli 19.30 je območje Šentjerneja zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalila kletne prostore stanovanjske hiše. Posredujejo gasilci PGD Šentjernej.

Ob 17.07 je neurje zajelo občino Rogaševci. Pri čiščenju cest posredujejo štiri gasilska društva.

Zaradi neurja, je meteorna voda v občini Radlje ob Dravi, zalivala kletne oziroma pritlične prostore stanovanjskih in večstanovanjskih objektov na Pohorski cesti, Maistrovi ulici, Ulici pod gradom ter na Prisoji. Gasilci PGD Radlje ob Dravi in Vuhred so črpali vodo iz poplavljenih objektov.

Zaradi udara strele v Breznu, občina Podvelka,je zagorela elektro omarica v stanovanjskem objektu. Požar, ki je v celoti uničil elektro omarico, so do prihoda gasilcev pogasili stanovalci sami. Gasilci PGD Brezno-Podvelka so s termovizijsko kamero pregledali prostor ter na kraju pustili elektroagregat. Dežurni delavci Elektra Celje so v stanovanju odklopili elektriko.

Okoli 19.30 je območje Novega mesta zajelo neurje z močnim vetrom in dežjem. Meteorna voda je zalila nekaj kletnih prostorov, ulic, križišč in parkirišč. Podrtih je bilo nekaj dreves. Posredujejo gasilci GRC Novo mesto, PGD Ratež in delavci cestnega podjetja.

Zaradi neurja, ki je zajelo občino Muta, je na Glavnem trgu meteorna ter fekalna voda, zalila kletne in stanovanjske prostore večstanovanjskega objekta. Gasilci PGD Muta so vodo prečrpali, prostore očistili ter očistili kanalizacijske jaške v okolici ter s tem preprečili, da ni prišlo do zalivanja še več objektov.

Občino Murska Sobota je zejelo neurje. V naselju Pušča posredujejo gasilci PGD pušča zaradi poplavljenih ulic.

V popoldanskih urah je krško občino zajelo močno deževje. Posredovali so gasilci PGD Veliki Podlog, ki so v naselju Kerinov grm izčrpali vodo iz kleti stanovanjske hiše in jaška ob njej, posredoval je tudi dežurni delavec komunalnega podjetja Kostak, ki je razžagal in odstranil drevo, ki se je podrlo na lokalno cesto v naselju Brege.

Občino Križevci je zajelo neurje. Gasilci PGD Križevci črpajo vodo v ZD Križevci pri Ljutomeru.

V popoldanskih urah je kostanjeviško občino zajelo močno deževje, ki je zalilo vozišče regionalne ceste v naselju Dolnja Prekopa. Posredovali so dežurni delavci CGP in gasilci PGD Prekopa, ki so očistili odtočne jaške in vozišče.

Ob 17.10 je neurje zajelo občino Cankova. Meteorne vode so zalile cestišča in nekaj objektov. Posreduje pet gasilskih društev iz občine.

Vir: skandal24.com

Želite biti redno obveščeni o novostih v vaši občini? Všečkajte FB stran:

MR