Včeraj mirni protest na Ormoški, danes izredna seja mestnega sveta

Na Ormoški cesti pri odcepu za Ranco je Civilna iniciativa za ptujsko obvoznico včeraj malo pred opoldnevom ponovno izvedla mirni protest s prečkanjem ceste, ki se ga je udeležilo okoli sto občanov, krajanov ptujskih četrtni skupnosti Jezero in Spuhlja.

Včeraj mirni protest za ptujsko obvoznico. Foto: PeTV
Zahtevajo takojšnjo preusmeritev tovornega prometa na drugo cesto in čimprejšnjo izgradnjo obvoznice. Glavni razlog za protest je napovedana rekonstrukcija Ormoške ceste, ki pa še zdaleč ni takšna, kot želijo ob njej živeči ljudje. S prehajanjem prehoda za pešce na najbolj prometni cesti, ki vodi v mesto, so zaprli promet in opozorili na nevzdržne razmere, v katerih živijo že vrsto let.

Sedmi protestni shod

Sergeja Puppis Freebairn, vodja odbora Civilne iniciative za ptujsko obvoznico, je za Večer pojasnila: “Lani smo kar šestkrat na sicer miren, a odmeven način opozorili na naše težave, ki so povezane z neurejeno cestno infrastrukturo in jih je mogoče rešiti edinole z izgradnjo ptujske obvoznice. S tem hočemo opozoriti, da se stvari kar ne premaknejo z mrtve točke. Eno je, da zahtevamo – tako mi, ki živimo ob Ormoški cesti, kot krajani Spuhlje in sosednje občine Markovci -, da se kar najhitreje poišče najustreznejša obvoznica mimo Ptuja, naša druga zahteva pa je povezana z rekonstrukcijo obstoječe državne ceste.«

S prehajanjem prehoda za pešce na Ormoški cesti, na najbolj prometni cesti, ki vodi v mesto, so zaprli promet in opozorili na nevzdržne razmere, v katerih živijo. Foto: PeTV

O tej problematiki mestni svetniki na današnji izredni seji

O nestrinjanju glede predlagane obnove Ormoške ceste bodo danes govorili tudi mestni svetniki na svoji izredni seji, ko bodo med drugim razpravljali o predlogu MČ Jezero, da ne podprejo predlagane rekonstrukcije Ormoške ceste.

V času rekonstrukcije bo ta polovično zaprta, kar pomeni, da bodo dodatno obremenjene vzporedne vpadnice v mesto, kar bo njihovem mnenju povzročilo pravi prometni kolaps. Ptujski mestni svetniki naj bi danes sprejeli sklep, s katerim bi torej izrazili nestrinjanje s predvidenim projektom rekonstrukcije Ormoške ceste.

Foto: PeTV